بلوک هبلکس چیست؟⭐بلوک سبک اتوکلاو aac چیست؟
هبلکس، یکی از مصالح نوین در صنعت ساختمان سازی به شمار رفته و کاربردهای زیادی در این صنعت پیدا کرده است. این بلوک را با نام های دیگر همچون، بلوک aac و بلوک اتوکلاو نیز می خوانند. پاسخ به سوال بلوک سبک aac چیست و معایب بلوک هبلکس از جمله موضوعاتی هستند که در این مقاله به آنها اشاره خواهد شد.
بلوک هبلکس چیست؟ بلوک سبک aac چیست؟ این دو چه تفاوت هایی با هم دارند؟
هبلکس که به صورت heblex نیز نوشته می شود، نوعی مصالح جدید و مدرن است و اصطلاحا بتن متخلخل نیز به آن می گویند. در این بتن، مقدار زیادی هوا وجود دارد و به همین دلیل، بسیار سبک است. اگر این بلوک را به همراه یک بتن سیمانی داخل آب بیندازید، بلوک هبلکس به سطح آب می آید، اما بلوک سیمانی در کف ظرف باقی می ماند.
بلوک های هبلکس، به اسم بلوک های اتوکلاو نیز خوانده می شوند. مواد اصلی که در ساخت این نوع بلوک به کار برده می شود، شامل آهک، سیمان و سیلیس است. بعد از آنکه این مواد با هم مخلوط شدند، تحت فرآیند اتوکلاو قرار می گیرند. در این دستگاه، فشار و دما زیاد است و ترکیب موادی که نام بردیم، تحت این فشار و دمای زیاد پخته شده و مولکول های هوا وارد این ترکیب می شوند. به همین دلیل است که بلوک های هبلکسی وزن زیادی ندارند. علاوه بر پایین بودن وزن، مقاومت بالا از دیگر مزیت هایی است که می توان در مورد این بلوک ها عنوان کرد. بلوک هایی سبک و مقاوم می توانند بهترین پاسخ برای سوال بلوک هبلکس چیست، باشند.
موضوع بسیار مهمی که ممکن است ابهامات زیادی را ایجاد کند، تعدد نام هایی است که برای هبلکس عنوان می کنند. بلوک های هبلکسی را با نام های بلوک اتوکلاو شده و یا بلوک سبک aac نیز می شناسند. پس در یک جمله می توان این گونه بیان کرد که بلوک سبک aac با بلوک سبک هبلکس و یا اتوکلاو شده هیچ تفاوتی ندارد و همه ی آنها به یک نوع متریال اشاره می کنند.
نحوه اجرای بلوک هبلکس چیست؟
در خطوط بالایی به سوال بلوک هبلکس چیست، پاسخ دادیم و حال می خواهیم در مورد نحوه اجرای این بلوک ها نیز نکاتی را بیان کنیم. مراحل اجرای این بلوک به شرح زیر است:
- آماده سازی: اولین مرحله نحوه اجرای بلوک هبلکس، تهیه بلوک ها و انتقال به محل مورد نظر است. خیس کردن بلوک های سبک و تمیز کردن آن ها از گرد و خاک نیز در این مرحله انجام می شود.
- اجرای ردیف اول: ردیف اول بلوک ها را با دقت بالا و تراز مناسب اجرا کرده و بعد از آن از ملات یا چسب بلوک برای لایه های بعدی استفاده کنید. چسب بلوک نهایتا با ضخامت ۲ تا ۳ میلی متر و با کاردک مخصوصی زده می شود.
- نصب اتصالات و تاسیسات: برای اتصال بلوک به ستون و سقف باید از پیچ و مهره و عایقی مانند یونولیت استفاده شود. همچنین برای نصب تاسیسات در این مرحله باید جای گذاری با ابزار سوراخ کاری و برش صورت گیرد.
- نصب وال پست: در صورتی که ارتفاع دیوار از 3.5 متر بیشتر است، باید برای مقاومت بیشتر و عدم ریزش، از وال پست استفاده شود.
- اقدامات پایانی: پس از چیدن تمامی لایه ها باید لکه گیری و درز گیری انجام شده، و سپس دیوار در فواصل زمانی منظم مرطوب شود.
مزیت ها و معایب هبلکس چیست؟
برای آنکه بتوان به شناخت بهتری از بلوک های هبلکسی دست پیدا کرد، بهتر است به سوال مزیت ها و معایب بلوک هبلکس چیست، نیز پرداخته و در مورد آنها نکاتی بیان شود. مهم ترین مزیت های بلوک سبک اتوکلاو چیست، در موارد زیر خلاصه می شود:
1- کاهش هزینه های ساخت
زمانی که می خواهند بلوک های هبلکسی را در کنار هم قرار دهند، نیازی به خرید سیمان و ماسه نیست. این بلوک ها با متریال و ملات دیگری به نام چسب هبلکس در کنار هم قرار داده شده و یا به هم چسبانده می شوند. وقتی قرار نیست هزینه ای برای خرید این مواد و مصالح پرداخت شود، هزینه های کلی ساختمان به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.
2- عایق بودن ساختمان
یکی از مسائلی که این روزها، صحبت های زیادی در مورد آن می شود، عایق کاری ساختمان است. ساختمان هایی که به کمک بلوک های هبلکس ساخته می شوند، به صورت به خود به خودی عایق بوده و نیازی نیست هزینه ای برای عایق کاری آنها صرف شود.
3- افزایش مقاومت در برابر زلزله
از دیگر پاسخ هایی که می توان در پاسخ به سوال مزیت بلوک هبلکس چیست، بیان کرد، افزایش مقاومت یک ساختمان به زلزله است. این بلوک، به راحتی خراب نشده و به همین دلیل، گزینه خوبی برای ساخت ساختمان هایی است که در مناطق زلزله خیز قرار دارند.
با وجود اینکه این متریال، مزیت های زیادی دارد، اما می بایست در مورد معایب آن نیز نکاتی را بیان کرد. برخی از مهم ترین معایب هبلکس به شرح زیر است:
- یکی از مهم ترین عیب هایی که می توان برای این نوع بلوک بیان کرد، مناسب نبودن آن برای دیوارهای باربر است. به دلیل وجود هوا در این نوع بلوک، انتخاب خوبی برای دیوار باربر نیست و از آجر و سنگ، مقاومت کمتری دارد.
- در مقایسه با برخی مصالح ساختمانی، همچون آجر، این بلوک قیمت بالایی دارد. یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شده برخی کارفرماها برای ساخت ساختمان از این مصالح استفاده نکنند، همین بالا بودن قیمت است. هر چند، به دلیل صرفه جویی در کاهش خرید برخی دیگر از مصالح، خرید این نوع بلوک از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است.
روش تولید بلوک هبلکس به چه صورت است؟
از آنجایی که بلوک هبلکس ویژگی های منحصر بفرد خود را دارد، مسلما فرآیند ساخت آن نیز مخصوص و متفاوت است. تقریبا 60% بلوک هبلکس را سیلیس تشکیل می دهد که ماده ای غیر قابل اشتعال است. باقی مواد سازنده بلوک را آهک، سیمان و پودر آلومینیوم تشکیل می دهند. برای ساخت این بلوک به 3 سیلوی مجزای بزرگ سیلیس، آهک و سیمان احتیاج است.
در اولین مرحله از تولید بلوک هبلکس لازم است دوغابی از سیلیس و آب تشکیل شود. پس از اینکه این دو ماده به خوبی مخلوط شده و تشکیل ماده ای گل مانند را دادند، وقت آن است که آهک و سیمان خشک را بدان اضافه کنیم. سپس باید این مواد داخل میکسر های مخصوص ریخته شده و به خوبی مخلوط شوند. این مراحل قرار است که یک بلوک باکیفیت بسازند. پس پیشنهاد می کنیم در انجام آنها دقت لازم را داشته باشید.
پس از این نوبت به قالب ریزی بلوک های هبلکس است. هر کدام از قالب هایی که مخلوط بدست آمده در آن ریخته می شود، حدود 3 متر مکعب گنجایش دارند. اکنون نوبت به مهم ترین مرحله می رسد که هوادار کردن بلوک های aac است. در حقیقت این مرحله است که بخش عمده ای از خصوصیات منحصر بفرد هبلکس را تشکیل می دهد. در نتیجه توضیحی مختصر دارد و پیشنهاد می کنیم این بخش را به صورت مفصل تر در مقاله مراحل تولید بلوک هبلکس بخوانید.
مرحله نهایی، کنترل کیفی محصول تولید شده است. محصول نهایی قبل از ورود به خط، با آزمایش های شیمیایی کنترل می شود تا به اندازه کافی هوادار شده باشد.پس از بررسی بلوک ها، نوبت به انتقال شان به بخش برش است. دستگاه های برش با توجه به سفارش مهندسان ساختمان، در اندازه های مختلفی برش می خورند. در نهایت نوبت به اتوکلاو کردن بلوک ها می رسد که تحت دما و فشار زیاد، متراکم و فشرده می شوند. پس از این مرحله بلوک ها آمادهی عرضه در بازار هستند.
مشخصات بلوک هبلکس چیست؟
مشخصات بلوک هبلکس چیست، سوال مهم دیگری است که می بایست در مورد آن نکاتی بیان شود. برخی از مهم ترین مشخصات این نوع بلوک به شرح زیر است:
- معمولا، بلوک های هبلکسی را در سایز 600*250*75 میلی متر می سازند.
- در ساخت این بلوک، از سیمان سفید یا سیاه، سیلیس، پودر منیزیم، پودر آلومینیوم و آهک استفاده می کنند.
- قابلیت ساخته شدن این نوع بلوک در اندازه های دلخواه وجود دارد.
- بلوک های هبلکسی، سبک هستند.
- به دلیل متریال به کار برده شده در ساخت آنها، مقاومتشان در برابر آتش بسیار بالاست.
- وزن آنها بین 550 تا 600 کیلوگرم است.
قیمت بلوک هبلکس چیست؟ عوامل تاثیر گذار روی بلوک سبک اتوکلاو چیست؟
برای پاسخ به سوال قیمت بلوک هبلکس چیست، باید موارد و گزینه های زیادی مورد بررسی قرار گیرد. قیمت این نوع بلوک را با توجه به پارامترهای متفاوت تعیین می کنند. برخی از مهم ترین عواملی تاثیر گذار بر قیمت این نوع بلوک به شرح زیر است:
- فروش عمده و فروش به صورت خُرد، یکی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت بلوک هبلکس است. در خرید به صورت عمده، قیمت نیز مناسب تر تمام خواهد شد.
- کیفیت متریال های به کار برده شده در ساخت، روی قیمت تاثیر دارد. هر قدر کیفیت ماده ای که برای ساخت این بلوک به کار برده می شود، بالاتر باشد، مسلما بلوک های هبلکسی نیز مقاومت بالاتری داشته و با قیمت گران تری به فروش می روند.
- ابعاد بلوک هبلکس، یکی از مهم ترین پاسخ هایی است که می توان در خصوص سوال عوامل تغییر دهنده قیمت بلوک سبک اتوکلاو چیست، بیان کنیم. در زمان سفارش این بلوک، باید به موضوع ابعاد آن توجه و دقت داشت.
- برند تولیدکننده بلوک ها بی تاثیر بر قیمت نیست.
- در برخی موارد، نوع بسته بندی این بلوک ها نیز باعث تغییر قیمت می شود. بلوک های هبلکسی با اینکه مقاومت خوبی در برابر آتش از خود نشان می دهند، اما مقابل ضربه حساس هستند واگر به خوبی بسته بندی نشوند، ممکن است دچار ترک و آسیب شده و نتوان از آنها استفاده کرد.
شاید خواندن مطالب زیر برایتان مفید باشد :
بلوک چسبی هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس چیست، در خطوط بالایی توضیح داده شد. یکی دیگر از اسامی که ممکن آن نیز زیاد شنیده شود، بلوک چسبی هبلکس است. لازم به ذکر است، در ساخت بلوک های هبلکس، نیازی به تهیه ملات هایی مانند سیمان نیست. برای آنکه بتوان دیوارچینی را به کمک این نوع بلوک ها انجام داد، باید از یک ملات خاص به نام چسب هبلکس استفاده کرد. به دلیل استفاده از چسب های هبلکسی، به بلوک هبلکسی یا اتوکلاو شده، بلوک چسبی هبلکس نیز می گویند.
البته، نباید فراموش کرد که چسب های هبلکسی کیفیت فوق العاده بالایی داشته و در واقع، یکی از عوامل افزایش مقاومت ساختمان، در برابر تخریب و یا وقوع حوادثی چون زلزله و آتش، به شمار می روند. برخی فروشندگان بلوک های هبلکسی، این نوع چسب را نیز به فروش می رسانند.
کلام آخر
موضوعی که در این مقاله به بحث و بررسی گذاشته شد، معرفی بلوک های هبلکسی بود. این نوع بلوک مزیت های زیادی داشته و بهترین گزینه برای ساخت ساختمان های مقاوم به شمار می روند. متخصصان توصیه می کنند، برای خرید این بلوک ها، به منابع فروش معتبر و مطرح در کشور، همچون سورنا هبلکس مراجعه شود.