ابعاد و وزن بلوک هبلکس

وزن بلوک هبلکس چقدر است؟⭐آیا سبک تر است؟

از آنجایی که امروزه استفاده از بلوک هبلکس در پروژه های ساختمانی افزایش یافته است، افراد به دنبال بررسی خصوصیات این بلوک هستند. یکی از مهم ترین خصوصیات این بلوک، پایین بودن وزن بلوک هبلکس اما آیا واقعا نسبت به سایر بلوک ها سبک تر است؟ در این مقاله قرار است به این سوالات پاسخ دهیم.

وزن مخصوص بلوک هبلکس رضوی چقدر است؟

نام دیگر بلوک هبلکس، بلوک سبک اتوکلاو شده است. نام این محصول گویای وزن و خصوصیت آن می باشد. از بین تمامی بلوک های ساختمانی سیمانی و بتنی، heblex از تمامی آنها سبک تر است.

وزن پایین این بلوک به دلیل نحوه ساخت متفاوت و منحصر بفردی است که دارد. با اینکه بلوک سبک در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شود، اما وزن آن در محدوده 450 تا 550 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.

جالب است بدانید که با وجود سبک بودن وزن بلوک هبلکس، اندازه آن برابر یا حتی بزرگ تر از بلوک های ساختمانی دیگر است که این موضوع در افزایش سرعت اجرای کار و صرفه جویی در هزینه و زمان بسیار موثر است.

سبک بودن بلوک مزایای قابل توجهی را با خود به همراه دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. همچنین از آنجایی که پایین بودن وزن مخصوص بلوک هبلکس رضوی از فرآیند ساخت آن حاصل می شود، در ادامه به روند تولید بلوک هبلکس نیز خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از خرید و قیمت بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

وزن بلوک هبلکس

ابعاد بلوک هبلکس چقدر است؟

همانطور که گفتیم، ابعاد به دلیل سبک بودن وزن بلوک هبلکس، تاثیر چندانی بر وزن آن ندارند. به ازای تمامی ابعاد بلوک هبلکس یک رنج وزنی مشخص وجود دارد که از 450 کیلوگرم بر متر مکعب شروع شده و تا 550 کیلوگرم بر متر مکعب متغیر است.

درست است که بلوک سبک دارای ابعاد گوناگونی است، اما در پروژه های ساختمانی از ابعاد مشخصی استفاده می شود. در واقع، ابعاد رایج بلوک هبلکس در پروژه های ساختمانی عبارتند از:

  • 60*20*20
  • 60*20*15
  • 60*20*10
  • 60*24*30

با وجود تنوعی که در ابعاد این بلوک به چشم می خورد، هنوز هم چسب هبلکس (ملات هبلکس) بهترین گزینه برای چسباندن آن به شمار می رود.

آیا وزن بلوک هبلکس روی مقاومت فشاری آن تاثیری دارد؟

همان طور که می دانید بلوک‌ های اتوکلاو و هوادار شده (hebelex) به دلیل خاصیت تخلخل، وزن بسیار کمتری نسبت به بلوک‌های دیگری مانند لیکا دارند. شاید برای عده ای این سوال پیش بیاید که آیا وزن بلوک هبلکس تاثیری روی مقاومت فشاری آن دارد یا خیر؟

گرچه بلوک‌های هبلکسی وزن پایینی دارند، اما اگر در دیوار چینی یا سقف استفاده شوند، به دلیل خواص ساختاری و مشخصه‌های فنی خود، مقاومت فشاری بسیار بالایی از خود نشان می دهند؛‌ در واقع سبک بودن یا سنگین بودن، عاملی برای تعیین مقاومت فشاری این بلوک ها نیست. به طور مثال، در یک متر مکعب از بلوک لیکا و بلوک اتوکلاو هبلکسی، وزن کلی بلوک لیکا حدود یک و نیم برابر بیشتر است؛ اما در دیوار چینی با این بلو‌ک‌ها، مقاومت دیوار ساخته شده با بلوک اتوکلاو بالاتر خواهد بود‌.

در نتیجه، این تصور کاملا غلط است که وزن کم بلوک‌های هوادار شده، فاکتوری برای تعیین مقاومت فشاری آن‌ها باشد. در کارخانجات ساخت بلوک اتوکلاو، قبل از عرضه این محصول، آن‌ها را از نظر مقاومت فشاری یا سایر ویژگی‌های دیگر مانند عایق بودن در برابر صدا و انرژی و مقاومت در برابر آتش سوزی تست و بررسی می کنند.

وزن بلوک هبلکس رضوی

پایین بودن وزن بلوک هبلکس چه مزایایی دارد؟

یکی از اصلی ترین علل استفاده رایج از بلوک هبلکس، پایین بودن وزن مخصوص بلوک هبلکس رضوی می باشد. هر چقدر بلوک سبک تر و در عین حال مقاوم تر باشد، باعث ایجاد ایمنی در برابر حوادث طبیعی و کاهش هزینه و زمان اجرای پروژه می شود.

به جز این، ویژگی هایی که بلوک aac دارد باعث می شود تا خیالتان از ایمنی ساختمان راحت باشد. علت پایین بودن وزن بلوک هبلکس این است که در ساخت آن فرآیندی به نام هوادار کردن وجود دارد.

این فرآیند بدین صورت است که پس از ساخت مخلوط اولیه، طی قرارگیری در دستگاه مخصوص، بلوک هبلکس هوادار می شود. ساختار متخلخل این بلوک نیز در طی این فرآیند شکل می گیرد.

مراحل تولید بلوک هبلکس بر روی ویژگی ها و ساختار منحصر بفرد آن تاثیر دارند. در آخر باید گفت که پایین بودن وزن بلوک هبلکس بر روی سرعت اجرا، هزینه نیروی کار و اجرا، ایمنی ساختمان و کاهش بار مرده آن تاثیر گذار است.

با توجه به وزن بلوک هبلکس، آیا اجرای نما روی هبلکس امکان پذیر است؟

با توجه به وزن بلوک هبلکس، آیا اجرای نما روی هبلکس امکان پذیر است؟

همان طوری که گفته شد، بلوک های هبلکسی، بلوک های سبکی هستند که کاربرد ویژه ای در ساختمان سازی دارند. ممکن است برای عده ای این سوال پیش بیاید که با وجود سبک بودن وزن بلوک هبلکس، آیا اجرای نما روی هبلکس امکان پذیر است یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هیچ گونه محدودیتی برای اجرای نما روی بلوک های اتوکلاوی وجود ندارد.

این بلوک های سبک شده مقاومت بالایی دارند و می توانند نما هایی مانند کاشی، سرامیک و سنگ را با ایمنی بالا روی خود نگه دارند، البته به شرط آنکه تمامی مراحل نصب و اجرا اصولی و با متریال درجه یک انجام شود. ملاتی که برای بلوک های هبلکسی استفاده می شود، چسبندگی بالایی دارد که می تواند هر نوع نمایی را روی بلوک ها به سرعت و با چسبندگی بالا نصب کند.

سایر نما ها، مانند گچ کاری و سیمان کاری که نما هایی سبک به شمار می روند نیز با هزینه بسیار کمتر و سرعت اجرای بیشتری نسبت به دیوار های سفالی، روی دیوار های ساخته شده با بلوک اتوکلاوی اجرا می شوند.

بلوک هبلکس چگونه تولید می شود؟

پروسه ساخت بلوک هبلکس، روندی پیچیده و خاص دارد. در اینجا می خواهیم به صورت مختصر و مفید روند تولید این بلوک را توضیح دهیم. در ابتدا باید بدانید که بلوک سبک چیست و از چه موادی تشکیل می شود.

مواد اولیه در ساخت این بلوک شامل سیلس، سیمان، آهک، گچ و آب هستند. البته این مواد نیز به نسبت سبک هستند که منجر به پایین بودن وزن مخصوص بلوک هبلکس رضوی می شوند.

آیا وزن بلوک هبلکس، روی نحوه محاسبه هبلکس تاثیر دارد؟

یکی از مهم ترین مراحل اجرای پروژه هایی که قرار است در آنها بلوک های سبک استفاده شود، مشخص کردن تعداد دقیق بلوک های مورد نیاز است. برای مشخص کردن تعداد بلوک باید ابعاد و اندازه های بلوک مشخص باشد، و نه وزن آن. با ذکر این نکته، همین جا می توانیم بگوییم که وزن بلوک هبلکس هیچ تاثیری روی نحوه محاسبه هبلکس ندارد.

از آنجایی که در زمان خرید، دانستن تعداد دقیق بلوک ها از اهمیت بالایی برخوردار است، به همین جهت می بایست تعداد آنها را به دست آورد. موضوعی که نباید آن را از خاطر ببرید این است که هر گونه خطا در حساب کردن بلوک های مورد نیاز، یا باعث می شود که شما بلوک اضافه بخرید و سرمایه تان به هدر برود، و یا تعداد کافی بلوک نخرید و مدت زمان اجرای پروژه به درازا بکشد.  

بلوک های سبک ای ای سی (aac) در ابعاد و اندازه های گوناگون ارائه می شوند. مهندسان پروژه ابعاد مورد نظر را تعیین کرده و بر اساس آن تعداد بلوک مورد نیاز را بیان می کنند. با داشتن مساحت دیوارها و مساحت هر یک از بلوک ها می توان متوجه شد که چه تعداد بلوک برای ساخت نیاز است.

وزن بلوک هبلکس ارزان

پس از اینکه این مواد به خوبی مخلوط شدند و ماده جامد و گل مانندی تولید شد، مرحله هوادار کردن طی می شود. در این مرحله پودر آلومینیوم را به ترکیب اضافه می کنیم و این باعث آزاد شدن هیدروژن می شود.

مخلوط پف کرده و افزایش حجم پیدا می کند. اکنون زمان آن است که بلوک را در ابعاد گوناگون برش بزنند. پس از این، نوبت به قرار دادن بلوک ها در دستگاه اتوکلاو می رسد. همان دستگاهی که باعث فشرده شدن بلوک ها و سبک شدن وزن بلوک هبلکس می شود.

هر چند بلوک هبلکس مقاوم است، اما گاهی برای مقاوم تر کردن آن در برابر زلزله از ناودانی منقطع گالوانیزه استفاده می کنند. همچنین بلوک هبلکس یک عایق صوتی و حرارتی فوق العاده است که در برابر آتش و یخ زدگی نیز مقاومت بالایی دارد. تمامی این مزایا از فرآیند های هوادار و اتوکلاو شدن بلوک نشات می گیرند.

مقایسه وزن بلوک هبلکس با سفال چگونه است؟ کدام یک وزن کمتری دارد؟

همانطور که گفتیم، وزن مخصوص بلوک هبلکس رضوی از تمامی بلوک ها کمتر است. وزن بلوک aac برابر با 450 الی 550 کیلوگرم بر متر مکعب و وزن بلوک سفال برابر 600 کیلوگرم بر متر مکعب است. درست است این تفاوت وزن چندان به چشم نمی آید، اما زمانی که صحبت از هزاران بلوک می شود این تفاوت وزن می تواند به چندین تن برسد!

مثلا وزن یک متر مربع دیوار هبلکس با ضخامت 11 سانتی متر تقریبا برابر با 78 کیلوگرم است. از طرفی جابجایی این بلوک ها نیز آسان تر هستند. ابعاد و وزن این بلوک تعیین کننده ظرفیت بارگیری وسایل نقلیه است. میزان بارگیری خاور ۳/۲ تن، ده چرخ ۱۳ تن و هجده چرخ ۲۱/۶ تن می باشد.

جدای از تفاوت وزنی قابل توجهی که بلوک هبلکس با سایر بلوک ها دارد، تجهیزات ایمنی و لوازم جانبی ای که می توان همراه با بلوک هبلکس بکار برد نیز متعدد هستند. برای مثال معمولا در کنار این بلوک ها از وال پست منقطع استفاده می شود که نحوه اجرای وال پست منقطع را می توانید در این مقاله بخوانید.

آیا استفاده از ابزار های اتصال بلوک هبلکس، باعث افزایش وزن بلوک هبلکس و دیوار می شود؟

آیا استفاده از ابزار های اتصال بلوک هبلکس، باعث افزایش وزن بلوک هبلکس و دیوار می شود؟

شاید این طور به نظر برسد که استفاده از اتصالاتی مانند بست های رادیکالی و بست های تخت باعث افزایش وزن بلوک هبلکس و دیوار شود؛ اما این تصور کاملا غلط است. به کار گیری این اتصالات نه تنها سبب مقاومت بیشتر دیوار در برابر تنش ها می شود، بلکه تا حد زیادی از بار های اضافی روی دیوار را کاهش می دهند.

در گذشته از نبشی کشی های سنگین و با حجم زیاد به جای اتصالات هبلکسی استقاده می کرده اند، اما با گذشت زمان و پیشرفت در صنعت ساختمان سازی، ناودانی های منقطع و بست های تخت جایگزین اتصالات سنگین وزن شده اند. این اتصالات گرچه باید به تعداد بالایی در دیوار به کار روند، اما به دلیل سبک بودن، تاثیر چندانی بر وزن کلی ساختمان ندارند.

اتصال بلوک هبلکس به سقف یا ستون توسط ابزار های لازم، باعث مهار نیرو های وارد شده بر دیوار می شود. علاوه بر اینها در ساخت یک دیوار، بلوک ها را باید با بست های کرکره ای و تخت کنار هم کلاف کرد تا نیرو های وارد شده بر دیوار از طرف سازه های بالایی، به صورت یکسان در کل دیوار پخش شود‌.

کلام آخر

در این مقاله به طور کامل وزن بلوک هبلکس را بررسی کردیم. استفاده از این بلوک باعث می شود تا ساختمان ایمنی بیشتری داشته باشد. همچنین وزن مخصوص بلوک هبلکس رضوی باعث کاهش هزینه اجرای ساختمان نیز می شود. در هر صورت اگر نیاز به تهیه بلوک هبلکس دارید، می توانید به سورنا هبلکس مراجعه کنید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!