قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده چقدر است؟⭐ارزان
قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده، موضوع این مقاله است. اینکه اکنون با چه قیمتی می توان این محصول را خریداری کرد و اینکه به چه علت چنین قیمتی بر روی آن گذاشته می شود، چیزی است که در این مقاله بدان می پردازیم.
تاریخچه بتن هوادار اتوکلاو شده
اکسل اریکسون معمار سوئدی و استادیار حوزه ساختمان در موسسه استکهلم در سال 1924 میلادی بتن هوادار اتوکلاو شده را ارائه کرد. علت ساخت و ابداع این بتن به 4 سال قبل از این تاریخ بازمی گردد، هنگامی که سوئد در مشکل کمبود چوب و از بین رفتن درختان کشورش غرق شده بود.
بعد از آزمایشات اولیه و تست این بتن روز افزون آمار متقاضیان این محصول بیشتر شد و یک سال پس از تاریخ ابداع پنجاه و یک کارخانه در سراسر دنیا با ظرفیت تولید سی و یک میلیون متر مکعب احداث شد. اگر چه قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده به علت زمان زیاد کار و مراحل ساخت دشوار ابتدا گران تر بود اما پس از وارد شدن ماشین آلات به صنعت کشور ها قیمت آن به مرور کاهش پیدا کرد.
این بتن به صورت عمده تولید و پخش می شود که کارخانه های آن تنها در قاره های آسیا، اروپا، اقیانوسیه و آمریکا قراردارند. همچنین در دهه های اخیر دو انجمن به نام های AACPA و EAACA در آمریکا و اروپا برای حمایت از تولیدات این بتن فوق العاده تاسیس شد. برای اطلاع از قیمت بروز بتن هوادار اتوکلاو شده با سورنا هبلکس تماس حاصل کنید.
قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده در 1401 چقدر است؟
در دانستن اینکه بتن هوادار چیست، باید بگوییم که بتن هوادار اتوکلاو شده در حقیقت یک بلوک بتنی سبک و متخلخل است که از ترکیب موادی همچون سیلیس، آهک، سیمان، پودر آلومینیوم و آب تسکیل می شود. این محصول یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد و رایج در ساختمان سازی می باشد که نام دیگر آن هبلکس است. جالب است بدانید که سیپورکس، ایتونگ، پوریت و غیره همگی نام های تجاری بتن هوادار اتوکلاو شده (AUTOCLAVAED AERATED CONCEETE) هستند.
اولین ویژگی بارز و مهم بلوک heblex که تاثیر به سزایی در قیمت آن، نسبت به سایر مصالح دارد، وزن سبک آن است. این بلوک وزنی معادل 600 تا 800 کیلوگرم دارد که از بلوک های آجری و سیمانی سبک تر است. حدود ۶٠% وزن مواد اولیه، سنگدانه سیلیسی میکرونیزه شده با خلوص بالای 80% است. پس در نتیجه بخش زیادی از ترکیب این بلوک را سیلیس تشکیل می دهد. این موضوع نیز در قیمت هبلکس تا حدودی تاثیر می گذارد. امروزه به دلیل رایج بودن استفاده از این محصول در ساخت و ساز، قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده در بازار متفاوت است.
برخی مراکز فروش این محصول را به قیمت 700 یا 800 هزار تومان می فروشند، حال آنکه برخی دیگر مبلغ 150 الی 250 هزار تومان را به آن اختصاص می دهند. فقط به یک نکته هنگام خرید توجه داشته باشید. برخی کارخانجات به جای آنکه از سیلیس در ساخت این محصول استفاده کنند، گچ را با سایر مواد ترکیب کرده و به شما می فروشند.
در واقع این بلوک، دیگر بلوک هبلکس نامیده نمی شود. در نتیجه توجه داشته باشید که قیمت پایین این بلوک در برخی مراکز فروش، می تواند به این دلیل باشد. پس همواره به هنگام خرید هبلکس، مراکز معتبر فروش- مانند سورنا هبلکس- را شناسایی کنید و خرید هبلکس را از آنها انجام دهید. جالب است بدانید که قیمت بلوک هایی همچون سیپورکس که نوع دیگری از بتن های هوادار اتوکلاو شده هستند، بیشتر از هبلکس است.
چرا استفاده از این محصول بسیار رایج است؟
در اینجا توجه شما را به یک نکته جلب می کنیم. در مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار و طبق بررسی هایی که انجام شد، مشخص شد که بلوک های سیمانی سبک قیمت بسیار پایین تری از بلوک های اتوکلاو شده دارند. اما با اینکه قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده بیشتر است، استفاده از این بلوک ها رایج تر می باشد. علت این موضوع را می توان مزایا و خصوصیاتی که این بلوک ها دارند، نامید.
بلوک های AAC در کاهش هزینه های ساخت و ساز و هزینه نیروی انسانی تاثیر به سزایی دارند. از آنجایی که این بلوک ها سبک هستند، سرعت اجرای بالایی دارند و در نتیجه هزینه نیروی انسانی را کاهش می دهند. همچنین به جای اینکه از ملات سیمانی استفاده شود، می توان از چسب هبلکس استفاده کرد که اقتصادی تر است.
ضمنا قیمت دیوار چینی هبلکس کمتر است و تمامی این ها منجر به کاهش هزینه های ساخت و ساز می شود. همچنین به این علت که این بلوک یک عایق حرارتی و صوتی بسیار خوب محسوب می شود، نیازی به عایق کاری نیست. ضمنا مقاومت این بلوک در برابر آتش و یخ زدگی بسیار بالاست. پس می توان از آن در مناطق سردسیر نیز استفاده کرد زیرا عمر بلوک کاهش پیدا نمی کند. همگی این موارد منجر به پرداخت قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده می شود.
برای اجرای صحیح این بلوک ها به یکسری ابزار احتیاج است. جدا از خرید ابزار هبلکس، چسب هبلکس، بلوک ها، پرداخت هزینه جزئی برای اجرا و دیوار چینی آن، ملزم به پرداخت هزینه دیگری نخواهید بود. با استفاده از این بلوک ها، ساختمان حتی در برابر زلزله نیز تا حدودی ایمن می شود. همچنین اینکه قیمت ابزار هبلکس و قیمت چسب هبلکس نیز مقرون به صرفه است. پس برای ساخت تنها محاسبه هزینه هبلکس است که ممکن است زیاد شود، اما از خساراتی که ممکن است ایجاد شود، جلوگیری می کند.
چرا بسیاری از افراد به دنبال تولید بلوک هبلکس هستند؟
بلوک هبلکس از جنبه های بسیاری می تواند سودمند واقع شود. به علت تقاضای زیاد برای استفاده از آن، بسیاری از افراد به فکر راه اندازی خط تولید بلوک هبلکس هستند. این موضوع می تواند به لحاظ اقتصادی سود زیادی به همراه داشته باشد. کما اینکه با راه اندازی خط تولید توسط یک مجموعه، بلوک مورد نیازشان برای ساختمان سازی نیز تامین می شود. پس حتی نه فقط به خاطر سود، بلکه برای تامین بلوک مورد نیاز نیز افراد به فکر تولید آن می افتند.
با توجه به قیمت دیوار چینی هبلکس و قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده، چرا تقاضا برای آن زیاد است؟
با توجه به قیمت دیوار چینی هبلکس و قیمتی که برای این بلوک ها در بازار وجود دارد، شاید عده ای برایشان این سوال پیش بیاید که چرا همچنان تقاضا برای این بلوک ها بیشتر از بلوک های قدیمی تر است. در پاسخ به این افراد باید گفت، گرچه قیمت بتن هوادار در بازار بیشتر از سایر مصالح مانند سفال است، اما این بلوک ها از جوانب دیگر باعث کاهش هزینه های ساخت و ساز می شوند.
آیا می دانید سالانه چه مقدار انرژی به هدر می رود؟ آیا می دانستید برای انرژی هدر رفته، صاحبان منازل و ساختمان ها باید هزینه ای پرداخت کنند؟ حال اگر بگوییم که بلوک های اتوکلاو شده تا ۳۰ درصد عایق بهتری نسبت به بقیه مصالح هستند، باز هم برای انتخاب و خرید این بلوک ها تردید می کنید؟
بلوک های هوادار شده وزن بسیار کمی دارند و با توجه به این موضوع، نیازی به تقویت سازه های پایینی برای تحمل وزن دیوار نیست. با این توضیحات، به این نتیجه می رسیم که بالا بودن قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده و ملات هبلکس، دلیل خوبی برای چشم پوشی کردن از مزیت ها و امتیازات این بلوک ها نیست.
هنگام خرید بتن هوادار اتوکلاو شده به چه مواردی باید توجه کرد؟
بعد از اینکه اطلاعاتتان را درباره قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده تکمیل کردید و تصمیم به خرید این محصول گرفتید، بهتر است نکاتی را مد نظر خود قرار دهید. در وهله اول، کیفیت بلوک های اتوکلاوی است که هم به لحاظ طول عمر و هم به لحاظ ایمنی ساختمان بسیار اهمیت دارد. کیفیت بلوک ها از روی شکل ظاهری شان مشخص نیست و باید قبل از خرید درباره مراکز عرضه کننده آن ها تحقیق و پرس و جو کنید.
دومین موردی که برای خریداران اهمیت دارد، قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده است. این بلوک ها به دلیل تنوع در برند و کیفیت، قیمت های مختلفی دارند. اگر به فکر ایمنی و استحکام ساختمان هستید، بهتر است کیفیت را فدای قیمت نکنید.
زمانی که شما تصمیم به ساخت دیوار با بلوک های هوادار می گیرید، باید مصالح و اتصالات مرتبط با آن ها را نیز در دسترس داشته باشید. بنابراین، حین خرید بلوک ها، چسب مخصوص هبلکسی و اتصالاتی مانند بست های تخت و رادیکالی را نیز تهیه کنید. برای محاسبه تعداد بلوک های لازم، باید مساحت دیوار را در نظر بگیرید و با تقسیم بر ابعاد بلوک ها، تعداد لازم را به دست آورید.
دلایل افزایش قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده در سال های اخیر چیست؟
تقریبا قیمت تمامی مصالح ساختمانی اعم از بلوک های متخلخل اتوکلاو شده در سال های اخیر دست خوش تغییر و اغلب افزایش بوده اند. با توجه به رواج کاربرد بلوک هوادار شده در ساخت و ساز، فعالیت واسطه گر ها در بازار بیشتر شده است. ترفند های واسطه گر ها در راستای سود بیشتر، گاهی باعث گران شدن این بلوک های سبک متخلخل می شود.
در چند سال گذشته، نرخ ارز و به خصوص دلار افزایش چشم گیری داشته است؛ بر همین اساس اغلب اقلام وارداتی مانند مواد اولیه ی مصالح ساختمانی، تجهیزات کارخانه ای و به دنبال آن، بلوک های سبک به شدت گران تر شده اند.
قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده تحت تاثیر هزینه های حمل و نقل نیز می باشد. با افزایش نرخ سوخت و به دنبال آن افزایش کرایه بار، قیمت بلوک های اتوکلاو شده نیز بیشتر از قبل شده است.
حقوق، عایدی و بیمه ی کارگران کارخانه های ساخت بلوک های اتوکلاو هر سال نسبت به سال قبل بیشتر می شود. کارخانه دار و تولید کننده برای جبران، باید تولیدات خود را که شامل بلوک های هوادار سبک می شود، گران تر کند.
کلام آخر
بررسی قیمت بتن هوادار اتوکلاو شده موضوع این مقاله بود که سعی کردیم به طور کامل آن را توضیح دهیم. سورنا هبلکس یکی از مراجع معتبر فروش است که خرید heblex و محصولات جانبی را از طریق آن یم توانید انجام دهید.