فرمول ساخت چسب هبلکس چیست؟⭐ 0 تا 100
ساخت چسب هبلکس فرآیند پیچیده ای ندارد و با دانستن فرمول ساخت چسب هبلکس، به راحتی می توانید آن را تولید کنید. اما اول باید بدانید این چسب از چه مواد و ترکیباتی تشکیل می شود. در ادامه بیشتر درباره این موضوع توضیح خواهیم داد.
تمامی آنچه باید درباره چسب هبلکس بدانید
چسب هبلکس در واقع ملات مخصوص بلوک هبلکس است. ملاتی خشک (به شکل پودر) و آماده که از ترکیب ماسه، سیمان پرتلند و دو نوع چسب پلیمری حاصل می شود. این چسب های پلیمری حاوی ماده ای به نام سیلیس هستند که در ترکیب بلوک های سبک نیز به چشم می خورد. همین موضوع باعث می شود که بلوک ها سازگاری بیشتری با این ملات، در مقایسه با ماسه و سیمان، داشته باشند.
از آنجایی که این محصول در کنار بلوک هیا سبک همچون هبلکس و سیپورکس استفاده می شود، در مراجع معتبر فروش هر دوی آنها را می توانید با قیمت مناسب خریداری کنید. برای اطلاع از قیمت بلوک هبلکس و خرید آن می توانید با کارشناسان مجموعه ما تماس بگیرید.
خود این چسب نیز مزایایی از جمله استحکام و مقاومت فشاری بالا و چسبندگی عالی دارد. برای ساخت این محصول ابتدا باید مواد اولیه تشکیل دهنده آن را بدانید، سپس از فرول ساخت چسب هبلکس استفاده کرده و آن را تولید کنید.
ترکیبات چسب هبلکس و فرمول ساخت آن به چه صورت است؟
عمده مواد تشکیل دهنده چسب هبلکس شامل سیمان، ماسه خشک، آب و دو نوع چسب پلیمری هستند. پس برای تهیه این چسب از مواد:
- سیمان پرتلند تیپ 2، سیمان سفید
- ماسه ریز دانه
- سیلیس دانه بندی ده با حداکثر اندازه یک میلی متر
استفاده می شود. این ملات در رنگ های سفید و خاکستری تولید می شود و برای ساخت دیوار با انواع بلوک سبک همچون heblex و سیپورکس قابل استفاده است.
فرمول ساخت چسب هبلکس چیست؟
ساخت این چسب در کارخانه ها، روند پیچیده ای ندارد. تنها کاری که لازم است برای تهیه آن انجام شود، مخلوط کردن مواد اولیه همچون ماسه و سیمان است و سپس باید چسب های پلیمری به همراه آب به این ترکیب اضافه شود. میزان مصرف هر یک از مواد اولیه در تولید چسب بستگی به این دارد که چه اندازه چسب می خواهید تولید کنید. در واقع به میزان محصول تولیدی، مقادیر مواد اولیه نیز متفاوت خواهند بود.
این چسب در بسته های 20، 25 و حتی 30 کیلوگرمی در بازار عرضه می شود. با توجه به میزان استفاده از این محصول و ساده بودن فرمول ساخت چسب هبلکس، تولید آن می تواند سود آور باشد. همچنین اگر در کنار تولید این چسب، بتوان بلوک های سبک را نیز تولید کرد، می شود سود بیشتری کسب کرد. بلوک heblex به نوعی ارزان ترین بلوک سبک محسوب می شود که خرید بلوک هبلکس از 300 هزار تومان شروع شده و تا 800 هزار تومان متغیر است.
در حالی که سایر بلوک ها، حداقل قیمت شان از 700 هزار تومان شروع می شود و تا 2 میلیون نیز عرضه می شوند. تفاوت بلوک هبلکس و سیپورکس نیز در همین موضوع است. هر چند با وجود این قیمت ها، کسی از خرید این بلوک به دلیل مزایای زیادی که دارد صرف نظر نمی کند.
استفاده از چسب هبلکس چه مزایایی دارد؟
کسی که می خواهد این محصول را تولید کند، مسلما باید به مزایای آن نیز آگاه باشد و محصول خود را به خوبی بشناسد. البته با توجه فرمول ساخت چسب هبلکس، می توان تا حدودی مزایای آن را حدس زد. همچنین معمولا در ساخت دیوار heblex از یکسری تجهیزات جانبی همچون پلاستر و بست کرکره ای استفاده می شود که مقاومت و ایمنی ساختمان را افزایش می دهد که در ادامه برخی از آنها را معرفی خواهیم کرد. مزایای استفاده از چسب هبلکس عبارتند از:
- وزن پائین و سهولت در اجرای آن سبب سرعت بالا در ساخت و ساز می شود.
- چسبندگی بالایی دارد و استحکام و مقاومت دیوار را تضمین می کند. البته برای افزایش ایمنی ساختمان می توان خرید بست کرکره ای انجام داد و استحکام آن را افزایش داد.
- غیر قابل اشتعال بوده و عایق صوت و حرارت می باشد.
- مقاومت سازه را افزایش می دهد.
- بعد از پوشاندن دیوار با این چسب می توان از کاشی، سنگ یا هر محصول دیگری استفاده کرد. حتی برای افزایش استحکام ساختمان می توانید از پلاستر استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با این محصول می توانید مقاله پلاستر چیست را مطالعه کنید.
- ترکیبات مورد استفاده در این چسب به طبیعت آسیبی نمی زنند و قابلیت بازگشت به چرخه طبیعت را دارند.
برای اجرای بست محافظ می توانید آئین نامه بست رادیکالی را مطالعه کنید. اتفاقا با وجود زلزله های اخیر ایران، استفاده از این بست در ساختمان سازی الزامی می باشد.
نحوه آماده سازی چسب بلوک هبلکس به چه صورت است؟
با توجه به فرمول ساخت چسب هبلکس که باعث شده است چسب به شکل پودری شکل درآید، باید بدانید که نحوه آماده سازی چسب بلوک هبلکس به چه صورت است. مراحل آماده سازی چسب به شرح زیر است:
1- برای شروع، بهتر است یک چهارم پودر را در ظرفی بریزید و متناسب با آن، یعنی به ازای هر ۲۵ کیلوگرم پودر، ۷ لیتر آب اضافه کنید.
2- به کمک همزن، ترکیب فوق را خوب مخلوط کنید تا خمیر مانند شود.
3- چسب خمیری شکل را به مدت ۵ دقیقه استراحت دهید تا قوام پیدا کند.
4- پس از ۵ دقیقه، قبل از استفاده از چسب، یک بار دیگر خمیر را هم بزنید.
5- به وسیله ماله و به ضخامت ۲ تا ۳ میلی متر، چسب را در تماس با سطح بلوک ها قرار دهید.
6- سطح چسب زده شده را صاف و یک دست کنید، سپس رج بعدی را روی آن قرار دهید.
7- برای زیبایی و تمیزی کار، تمامی لکه های چسب اضافی روی بلوک ها را پاک کنید.
8- فرمول ساخت چسب هبلکس به گونه ای است که دو ساعت بعد از آماده سازی، دیگر قابل مصرف نیست.
آیا قیمت چسب هبلکس، بر اساس فرمول ساخت چسب هبلکس تعیین می شود؟
بر اساس فرمول ساخت چسب هبلکس که در این مقاله شرح داده شد، سیمان جزء اصلی این ملات است. قیمت چسب هبلکس تا حد زیادی نشات گرفته از قیمت سیمان در بازار بوده که با هر تغییر و نوسانی در آن، قیمت چسب هم تغییر می کند. عامل چسبندگی این چسب، سیلیس است. سیلیس قیمت نسبتا گران تری دارد و همین باعث ارزشمند بودن چسب بلوک هبلکسی می شود.
البته عوامل دیگری در قیمت این چسب ها نقش دارند؛ مانند برند سازنده ی آن ها. کارخانه تولید کننده چسب می تواند قیمت دلخواه خود را برای این محصول تعیین کند. پس، این که چسب را با چه برندی و از چه کارخانه ای خریداری کنید، تاثیر زیادی در قیمت آن دارد. بهتر است قبل از خرید و برای کاهش هزینه های ساخت و ساز، کمی درباره ی برند ها و قیمت های آن ها تحقیق کنید.
فرمول ساخت ملات هبلکس و نحوه ی تولید آن، نشان دهنده ی این است که قیمت این مصالح ساختمانی با مقدار چسب خریداری شده رابطه عکس دارد. به این صورت که هر چه خریدار، چسب بیشتری خریداری کند، به دلیل آپشن های خرید کلی و عمده، تخفیفات بیشتری برای او در نظر گرفته می شود.
نتایج به دست آمده از تست چسب بلوک هبلکس چه چیزی را نشان می دهد؟
همان طور که گفته شد، چسب های هبلکسی، قبل از آنکه وارد بازار شوند باید از جهت مقاومت کششی و چسبندگی یا عایق بودن به طور کامل در کارخانه بررسی شوند. همچنین فرمول ساخت چسب هبلکس باید از استاندارد های جهانی مانند ASTM1660-10 BS EN 1052-3 و ISIRI نیز پیروی کند.
نتایج حاصل از تست چسب بلوک هبلکس باید در کاتالوگ آن درج شود تا خریدار قبل از خرید چسب با مشخصات و میزان مقاومت چسب که تاثیر زیادی در کیفیت ملات ساخته شده دارد، آشنا شود.
چسب بلوک سیپورکس در هر متر مربع حدود ۲۲ کیلوگرم مورد نیاز است که باید با ضخامت ۳ تا ۶ میلی متر بین بلوک های اتوکلاو شده به کار رود. بر اساس آزمایشات انجام شده، مقاومت فشاری این چسب ۹/۸ N/mm² و مقاومت چسبندگی آن ۰/۱۲۴ MPa به دست آمده است. این اعداد بعد از قرار گرفتن چسب در معرض حرارت و رطوبت تغییر زیادی نکرده و نشان می دهند که فرمول ساخت چسب هبلکس، آن را در برابر آتش سوزی و آب مقاوم کرده است.
البته بعضی از چسب های هبلکسی با افزودن مواد پلیمری و صنعتی، چسبندگی بیشتری پیدا کرده اند و قطعا قیمتشان هم بالاتر است.
آیا راجع به تست چسب بلوک هبلکس چیزی می دانید؟
برای آشنایی هر چه تمام تر با فرمول ساخت چسب هبلکس، باید با روند تست آن نیز آشنا شد. عموما این تست نشان دهنده این است که چسب هبلکس تا چه حد توانایی و استقامت دارد. کشف میزان مقاومت این ملات، از طریق بررسی میزان چسبندگی آن با استفاده از روش های مختلف امکان پذیر است.
هنگامی که تست چسب بلوک هبلکس موفقیت آمیز باشد یعنی چسب ساخته شده می تواند در محلی که به آن نیاز است، باعث بالابردن مقاومت بنا و طول عمر آن شود. البته این تست محدود به استقامت در مقابل نیروهای وارده نیست، بلکه در ارتباط با حرارت نیز سنجیده می شود. به این منظور که باید مشخص شود آیا خروجی فرمول ساخت چسب هبلکس به گونه ای هست که بتواند در برابر حرارت های موجود در محیط و حتی درون ساختمان استقامت داشته، و دچار آتش گرفتگی نشود.
خاطر نشان می کنیم، تست چسب بلوک هبلکس با آب نیز انجام می شود؛ زیرا باید به این درجه از اطمینان رسید که اگر چسب در مجاورت آب و یا باران قرار گرفت، خاصیت چسبندگی خود را از دست نمی دهد.
کلام آخر
هدف از این مقاله شرح کامل فرمول ساخت چسب هبلکس بود. با توجه به نکات ارائه شده اگر تمایل به اطلاع از قیمت بست کرکره ای و هر یک از محصولات بالا دارید، می توانید با کارشناسان سورنا هبلکس تماس حاصل کنید
با توجه به فرمول ساخت چسب هبلکس، ملات سیمانی بهتر است یا چسب هبلکس؟
ملات سیمانی یکی از پرکاربرد ترین ملات ها برای ساخت دیوار در ساختمان است. این ملات یک ترکیب ساده از ماسه، سیمان و آب بوده که هیچ گونه چسب پلیمری یا افزودنی خاصی در آن به کار نرفته است. با ساخت چسب های هبلکسی، یک رقیب جدی برای ملات سیمانی روی کار آمد که تقریبا توانسته جایگزین آن هم شود.
از آنجایی که در فرمول ساخت چسب هبلکس، چسب های پلیمری وجود دارد، برتری های زیادی نسبت به ملات سیمانی پیدا کرده اند. اولین مزیت آن ها قدرت چسبندگی بالایشان است که می توانند در زمان کمی و با سرعت اجرای بالایی، بلوک های اتوکلاوی را به هم بچسبانند.
این چسب ها نسبت به ملات سیمانی در ضخامت بسیار کمتری به کار می روند. با این وجود می توان گفت که از نظر مصرف خرید چسب و ملات، چسب های هبلکسی بسیار به صرفه ترند. همین ضخامت کم باعث می شود که وزن مرده ساختمان نیز کاهش پیدا کند. استفاده از ملات سیمانی تا حد بسیار زیادی موجب افزایش وزن ساختمان می شود.
علاوه بر موارد بالا، این چسب ها خاصیت عایق بودن زیادی دارند و می توانند از هدر رفت انرژی و سوخت در ساختمان ها جلوگیری کنند؛ چیزی که در ملات سیمانی بسیار کم مشاهده می شود.