بررسی معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی چیست

معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی چیست؟⭐بررسی دقیق

   

زمانی که می خواهید ساختمانی بسازید، اولین بلوکی که به ذهنتان می رسد بلوک های سیمانی هستند. اما تابحال فکر کرده اید که معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی چیست؟ چرا امروزه بیشتر از بلوک های مدرنی همچون هبلکس استفاده می شود؟ در این مقاله قرار است به این سوالات پاسخ داده شود.

بلوک سیمانی چیست؟

بلوک های سیمانی از جمله بلوک های رایج استفاده شده در ساختمان سازی هستند. این بلوک ها هم به لحاظ اندازه و ابعاد و هم به لحاظ مواد سازنده قابل تقسیم بندی هستند. برخی از بلوک های سیمانی نتیجه ترکیب دانه های صنعتی با سیمان هستند و برخی دیگر، حاصل ترکیب پوکه های معدنی با آب و سیمان می باشند.

وزن این بلوک ها نیز حدودا 800 تا 900 کیلوگرم است. برخی از انواع بلوک ها، وزن شان حتی به 2200 کیلوگرم هم می رسد! همچنین بلوک های سیمانی دارای ابعاد و اندازه های مختلفی هستند.

علت اینکه امروزه دیگر این بلوک ها مثل قبل در ساختمان سازی رایج نیستند این است که بلوک های جدید تری مانند heblex، هم وزن کمتر و هم مزایای بیشتری نسبت به آنها دارند. برای اینکه تفاوت بلوک سیمانی و هبلکس، همچنین معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را بدانید، تا انهای مقاله با ما همراه باشید.

آیا محدودیت ارتفاع، یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

در ادامه صحبت راجع به مزایا و معایب دیوار چینی و ساخت خانه با بلوک‌ های سیمانی، بهتر است ابعاد استاندارد دیوار با این بلوک ‌ها را بررسی کنیم.

بلوک ‌های سیمانی به دلیل وزن زیادی که دارند و بهره مندی از مقاومت فشاری بالا، قابل استفاده در دیوارهای باربر هستند؛ اما اینکه ارتفاع دیوار در این سازه‌ ها چقدر باشد، بسیار اهمیت دارد.

در دیوارهای داخلی ساختمان که سقف روی آن قرار دارد، تا حدودا ۳ متر، مشکلی برای دیوار های ساخته شده با بلوک سیمانی ایجاد نمی شود. اما مسئله اصلی ارتفاع دیوارهای حیاط، محوطه و باغ است.

در دیوار چینی با بلوک‌های سیمانی باید حتما به این مورد توجه کنید که ارتفاع دیوار از 2.5 نهایتا ۳ متر بیشتر نشود. در صورت رعایت نکردن این موضوع، ایمنی دیوار در برابر باد شدید، زلزله و تنش‌های دیگر به خطر می افتد.

طبق این استدلال، محدودیت ارتفاع، یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است که در بلوک‌های اتوکلاو دیده نمی شود. البته می توان فقط دیوارچینی داخلی ساختمان را با این بلوک ‌ها انجام داد و دیوار‌های محوطه و حیاط را با بلوک ‌های هبلکسی یا آجر سفال تکمیل کرد.

 

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

مراحل تولید بلوک هبلکس به چه صورت است؟

معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی چیست؟

هدف از ساخت بلوک های جدید تر، برطرف کردن اشکالات و معایب بلوک های قدیمی تر و بالا بردن سرعت در اجرای کار است. به عبارتی معایبی که در ادامه گفته می شود به واسطه بلوک های مدرنی همچون hebelex برطرف شده اند و کیفیت بلوک بهبود یافته است. معایب بلوک های سیمانی عبارتند از:

1.      وزن بسیار بالا

مسلما یکی از معایب مهم بلوک سیمانی، وزن بالایی است که دارد. سبک ترین بلوک سیمانی وزنی برابر 700 کیلوگرم دارد. شاید به نظرتان این مقدار چندان قابل توجه نباشد، اما زمانی که به هنگام ساخت و ساز حداقل هزاران بلوک سیمانی لازم خواهد بود و تمامی این بلوک ها در کنار یکدیگر می توانند اختلاف وزنی برابر چندین تن را ایجاد کنند.

وزن بالا یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است. این در حالیست که بلوک سبک امروزی تنها 500 کیلوگرم، و چه بسا کمتر، وزن دارند. زمانی که وزن بلوک کمتر باشد:

  • اجرای ساختمان سریع تر انجام می شود.
  • هزینه اجرای ساختمان و نیروی کار کمتر خواهد شد.
  • ساختمان در برابر زلزله مقاوم تر خواهد بود و بار مرده آن کمتر خواهد شد.

2.      قیمت نوسانی و زیاد

در اینجا می خواهیم به یکی از مهم ترین معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی بپردازیم. وقتی وزن بلوک سیمانی دو برابر بلوک هبلکس باشد، مسلما قیمت آن نیز دو برابر این بلوک خواهد بود. جدای این موضوع، شما باید برای تهیه ملات، اجرا و مراحل اضافه بر سازمان پس از اجرا هزینه بیشتری پرداخت کنید.

ملات بلوک سبک، چسب هبلکس است که با قیمت مناسب می توان آن را تهیه کرد و برای آشنایی بیشتر می توانید مقاله چسب هبلکس چیست را بخوانید. همچنین مراحلی از قبیل عایق کاری، سیمان کاری و کاشی کاری برای دیوار های هبلکس لازم نخواهد بود و اینگونه در هزینه پروژه تان صرفه جویی می شود.

بلوک های هبلکس ظاهر صاف و یکدستی دارند و به زیبایی هرچه تمام تر در کنار یکدیگر قرار می گیرند. همچنین این نکته را بدانید که قیمت بلوک سیمانی برای هر منطقه نوسان دارد و یکسان نیست. بسته به منطقه مورد نظر، قیمت بلوک می تواند بیشتر یا کمتر شود.

شاید خواندن مطالب زیر برایتان مفید باشد :

ابعاد ناوانی منقطع چقدر است؟⭐از کجا بخریم؟

3.     مناسب نبودن برای هر منطقه جغرافیایی

از جمله معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی می توان به مناسب نبودن برای مناطق جغرافیایی مختلف اشاره کرد. از آنجایی که اغلب بلوک های سیمانی به صورت پیش ساخته هستند، انعطاف قابل توجهی ندارند.

البته اینکه وزن این بلوک ها زیاد است و حمل و نقل آنها به برخی مناطق جغرافیایی آسان نیست هم بی تاثیر نخواهد بود. همچنین استفاده از این بلوک های سنگین برای مناطق کوهستانی و جنگلی می تواند امنیت ساختمان را به خطر بیاندازد، زیرا وزن شان زیاد است.

البته راهکارهایی نظیر استفاده از ناودانی منقطع می تواند ایمنی ساختمان را افزایش دهد. برای آشنایی بیشتر با این محصول، می توانید مقاله ناودانی منقطع چیست را بخوانید. با استفاده از این تجهیزات شاید بتوان معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را حل کرد.

گاهی ممکن است حین ساخت و ساز با بلوک سیمانی، نیاز به استفاده از فولاد باشد که طبیعتا برخی مهندسان پروژه تهیه این مصالح برایشان سخت است.

4.      بافت کسل کننده

همانطور که گفتیم، پس از ساخت و ساز با بلوک سیمانی لازم است گچ کاری و یکدست سازی دیوار انجام شود. علت این موضوع نیز این است که ترکیب این بلوک ها، منظره ای کسل کننده و غیریکدست دارد و مسلما نیاز به گچ کاری می باشد.

اما ظاهر بلوک هبلکس به گونه ای است که با قرارگیری بلوک ها کنار یکدیگر، منظره ای یکنواخت و زیبا شکل می گیرد که نیازمند گچ کاری یا کاشی کاری نخواهد بود. این نیز یکی دیگر از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است.

علت این موضوع، رنگ سفید یا خاکستری چسب هبلکس نیز می باشد. اگر ملات به خوبی با همزن چسب هبلکس مخلوط شده باشد، ملاتی همرنگ (یا کمی تیره تر) از بلوک های aac شکل می گیرد که مصارف کاربردی گوناگونی دارد.

همزن چسب هبلکس از کجا بخریم

هزینه ساخت خانه با بلوک سیمانی چقدر است؟

همانطور که گفتیم، قیمت بلوک سیمانی بر اساس وزن و منطقه جغرافیایی نوسان دارد. ابتدا برای برآورد هزینه ساخت با این بلوک باید در نظر بگیرید که می خواهید از بلوک سیمانی سبک یا سنگین استفاده کنید. اگر از بلوک های سیمانی سنگین استفاده کنید، از آنجایی که حجم و ابعاد بالایی دارند، در سرعت اجرا و هزینه پروژه صرفه جویی می شود.

منتهی به هر حال ذکر کردیم که یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی، قیمت بالای اجرا می باشد. البته اگر خرید تجهیزات جانبی مانند خرید ناودانی منقطع را در نظر نگیریم.

آجر بهتر است یا بلوک سیمانی یا هبلکس ؟ کدام، معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را ندارد؟

در خطوط بالایی در مورد معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی صحبت کردیم. حال می خواهیم برای آنکه اطلاعاتمان در این باره افزایش پیدا کند، مقایسه ای بین آجر، هبلکس و بلوک سیمانی انجام بدهیم و به این سوال نیز پاسخ دهیم که آجر بهتر است یا بلوک سیمانی یا هبلکس. ما بررسی این سه نوع بلوک را به شرح زیر انجام داده ایم:

1- از نظر وزن

از نظر وزن و سبکی و سنگینی، هبلکس از همه سبک تر و سیمان نیز از همه سنگین تر است. برای کاهش بار مرده ساختمان بهتر است از بلوک های هبلکسی استفاده شود.

2- از نظر سازگاری با محیط زیست

زمانی می توان یک بلوک را سازگار با محیط زیست خواند که در ساخت بلوک مورد نظر از کمترین میزان منابع طبیعی استفاده شده باشد، و در ضمن، بلوک به راحتی تجزیه شود. از بین این سه بلوک، بلوک های هبلکسی هستند که هم از منابع طبیعی کمتری در تولید آنها استفاده می شود و هم، تجزیه پذیر هستند و در محیط زیست باقی نمی مانند.

3- از نظر عایق بندی

از نظر عایق بندی نیز به دلیل ترکیبات خاصی که در تولید بلوک سبک به کار برده شده، باز هم این بلوک، بَرنده است. بنای ساخته شده با این بلوک، به عایق کاری نیازی ندارد. با توجه به مواردی که گفتیم، در ساخت خانه با بلوک های هبلکسی، معایب ساخت خانه با بلوک های سیمانی به چشم نمی خورد.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی پرداختیم. در کل استفاده از بلوک هبلکس از جنبه های مختلف مقرون به صرفه تر است. اگر تمایل به خرید یا اطلاع از قیمت بلوک هبلکس دارید، می توانید با کارشناسان سورنا هبلکس تماس بگیرید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!