گچ مخصوص هبلکس چیست؟⭐چه تفاوتی با گچ و خاک دارد؟
گچ مخصوص هبلکس و تفاوت آن با گچ و خاک، موضوع این مقاله است. همچنین نحوه تولید چسب مخصوص و شیوه بکارگیری آن حین ساخت و ساز را در ادامه خواهیم گفت.
گچ مخصوص هبلکس چیست و چه کاربردی دارد؟
امروزه استفاده از هبلکس در صنعت ساخت و ساز بیشتر شده است و علت این موضوع خصوصیات این بلوک و مزایایی است که برای مهندسین ساختمان به همراه دارد. بارز ترین خصوصیات بلوک heblex را می توان وزن کم و قابلیت برش خوری آن نامید که دیوار چینی با این بلوک را بسیار آسان و ساده می کند.
درست است که قیمت بلوک هبلکس نسبت به سایر مصالح کمی بیشتر است، اما باید در نظر داشت که ویژگی های از این بلوک در کاهش هزینه های اجرا و ساخت و ساز تاثیر به سزایی دارد. البته این موضوع تا حدودی به تعداد بلوک هبلکس در یک پالت نیز بستگی دارد.
بلوک هبلکس از ترکیب سیلیس، آهک، آلومینیوم و سیمان تولید می شود. به دلیل استفاده از سیلیس در ساخت آن، هنگام قرار دادن این بلوک ها بر روی یکدگیر از ملات مخصوص یا به عبارتی گچ مخصوص هبلکس استفاده می شود. این ملات از ترکیب چسب هبلکس با پودر گچ سفید به دست می آید.
این محصول از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار است و همچنین با انواع بلوک های سبک بتنی، به دیل وجود سیلیس در ترکیب آن، سازگاری دارد. همچنین قیمت ملات هبلکس نسبت به ملات ماسه و سیمان مقرون به صرفه تر است. از گچ مخصوص هبلکس برای چسباندن انواع بلوک های سبک گچی، بلوک های دیواری سبک اعم از هبلکس، CLC و سیپورکس استفاده می شود.
شاید خواندن مطالب زیر برایتان مفید باشد :
ویژگی های گچ مخصوص هبلکس
پیش از اینکه به نحوه استفاده از گچ مخصوص هبلکس بپردازیم، بهتر است با ویژگی های آن آشنا شویم. ویژگی ها و مزایایی که این محصول دارد عبارتند از:
- این محصول به صورت ملات خشک آماده در بسته بندی های مختلف در بازار موجود است. تنها برای استفاده از آن کافیست، آن را با آب مخلوط کرده و هنگام دیوار چینی از آن استفاده کنید.
- کاهش بار اضافی بر روی ساختمان
- عایق حرارتی
- غیرقابل اشتعال
- افزایش چسبندگی اولیه
- دارا بودن دانه بندی نرم و مناسب
- سرعت اجرای بالا
- داشتن استحکام مطلوب
- ایجاد اتصالی محکم میان دو بلوک به گونه ای که در مقابل ضربه از بین نرود.
- قابل استفاده به منظور پرکردن بند ها، ترمیم آسیب دیدگی و پریدگی قطعات بلوک سبک
- جذب و نگهداری آب، به گونه ای که پس از ترکیب ملات با آب نیاز به ترکیب دوباره نباشد
- دارا بودن قیمت مناسب جهت خرید ملات هبلکس
چگونگی استفاده از گچ مخصوص هبلکس
از آنجایی که رنگ این محصول سفید است، به هنگام استفاده نمای کار را زیباتر می نماید. ضمن اینکه نیاز به هیچگونه افزودنی دیگری ندارد و مزایایی که در بالا گفته شد، همگی را به تنهایی در بر می گیرد. نحوه استفاده از چسب هبلکس بدین صورت است که برای اجرای بلوک، یک لایه ملات با کاردک به ضخامت 2 تا 3 میلی متر روی بلوک می کشیم و بلافاصله بلوک دیگر را روی آن قرار می دهیم. البته استفاده از گچ مخصوص هبلکس به صورت دستی (بدون کاردک) با دستکش نیز امکان پذیر است.
یک روش دیگر برای جایگذاری ملات در میان دو بلوک، ریختن ملات در چندین نقطه بر روی بلوک است. سپس با قرار دادن بلوک دیگر، این چسب در فاصله میان دو بلوک پخش می شود. اینگونه نمای نهایی دیوار نیز تمیز ترو زیبا تر می شود. بسته به شرایط آب و هوایی، گچ مخصوص هبلکس پس از گذشت ۲۴ ساعت به استحکام مطلوب خود میرسد و شما میتوانید عملیاتهای ساخت و ساز دیگر را بر روی آن انجام دهید.
مزیت استفاده از این مصالح، سرعت اجرای بالا است. وزن پایین بلوک هبلکس و سرعت اجرای بالای ملات آن، کار را بسیار ساده می کند. ضمن اینکه بلوک هبلکس سقفی از بلوک هایی که در ساخت دیوار ها استفاده می شود هم وزن پایین تری دارد.
مزیت دیگری که این مصالح دارند، صرفه جویی درمصالح پوششی مانند گچ و خاک می باشد. زیرا دیوار های ساخته شده با این بلوک دارای سطح صاف بوده و در برخی مواقع پس از اتمام ساخت دیوار ها، حتی به گچ کاری نیازی ندارند. البته برای زیبا سازی بیشتر دیوار ها، می توان به جای استفاده از گچ و خاک و افزایش هزینه ها، تنها از گچ سفید استفاده کرد. در آخر باید بگوییم که بلوک هبلکس نسبت به سایر مصالح برتری دارد و شما می توانید برای آگاهی بیشتر نسبت به این مضوع مقاله مقایسه بلوک هبلکس با سفال را بخوانید.
قیمت اجرای گچ روی هبلکس (گچ مخصوص هبلکس) چقدر است؟
برای آنکه بتوانیم قیمت اجرای گچ روی هبلکس را مورد ارزیابی قرار دهیم و آن را بررسی کنیم، باید چندین پارامتر را نام ببریم. برخی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت اجرای گچ مخصوص هبلکس به شرحی است که در ادامه بیان می کنیم:
- کیفیت گچ خریداری شده یکی از فاکتورهای مهم و اثر گذار بر قیمت است. گچ هایی که کیفیت بالاتری دارند، مسلما با قیمت بالاتری نیز به فروش می روند. گچ های با کیفیت، زیبایی و نتیجه کار را تحت تاثیر قرار می دهند.
- دستمزد اجرای گچ روی بلوک های سبک aac نیز از دیگر مسائل تاثیرگذار بر قیمت است. افرادی که در این حوزه حرفه ای هستند، دستمزدهای بالایی برای کار خود دریافت می کنند.
- هزینه مربوط به حمل و نقل نیز دیگر عامل موثر بر قیمت است.
- میزان و حجم خرید گچ ها نیز می تواند روی قیمت اثر داشته باشد. خرید به صورت عمده با صرفه جویی مالی و اقتصادی بالایی همراه خواهد بود.
جهت کاهش هزینه های ناشی از اجرای گچ روی بلوک های سبک، می توان روش هایی را پیشنهاد داد. تهیه گچ مخصوص این بلوک از فروشندگانی که کالای خود را با قیمت خوبی ارائه می کنند، از جمله روش های موثر برای کاهش قیمت است.
آیا استفاده از گچ مخصوص هبلکس، باعث جلوگیری از ترک گچ روی هبلکس می شود؟
یکی از مشکلاتی که بعد از گچکاری دیوار های هبلکسی به وجود می آید، ترک گچ روی هبلکس است. گاهی به دلایل مختلفی، شاهد ترک خوردگی و حتی شکسته شدن لایه گچی روی دیوار هستیم. یکی از عمده ترین دلایلی که باعث ایجاد این مشکل می شود، عدم استفاده گچ مخصوص هبلکس است.
گچ هایی که در بازار وجود دارد، با توجه به ویژگی جذب آب بلوک های هبلکسی، بعد از خشک شدن، ترک می خورند، اما گچ مخصوص بلوک ها اتوکلاوی متناسب با این بلوک ها ساخته شده است و نه تنها در زمان کمتری خشک می شود، بلکه بعد از اتمام کار یک سطح صاف و بدون ترکی را ایجاد می کند.
البته دمای محیطی که گچکاری در آن انجام می شود نیز بسیار اهمیت دارد. بهترین دما برای خشک شدن گچ، دمای بین ۲۰ تا ۴۰ درجه است. در دما های کمتر، گچ دیرتر خشک شده و حتی در دما های پایین تر ممکن است گچ یخ بزند. بنابراین نه تنها مصرف گچ های مخصوص هبلکسی در عدم ترک خوردن گچ نقش دارند، بلکه طریقه درست و اصولی گچکاری نیز بسیار اهمیت دارد.
مواردی که درباره گچ مخصوص هبلکس، در زمان اجرای نما روی هبلکس باید بدانید، چیست؟
همان طور که گفته شد برای اجرای نما روی هبلکس، گچ های مخصوص بلوک های اتوکلاوی انتخاب بهتری هستند. این تولیدات ویژگی ها و مشخصات فنی خاصی دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
- زمان گیرش اولیه این گچ ۲۷ دقیقه و گیرش ثانویه آن ۳۷ دقیقه است.
- این گچ در انواع دیوار های بتنی، فومی، آجری و سیمانی به صورت یک یا چند لایه قابل اجرا است.
- این گچ طی حرارت در کوره، افزودنی هایی به آن اضافه می شود که چسبندگی آن را به بلوک های بتنی و سیمانی افزایش می دهد.
- تنش فشاری گچ مخصوص هبلکس عموما ۶/۵ و تنش خمشی آن ۳/۵ نیوتن بر میلی متر مربع است.
- در یک ملات گچ کاری با گچ های مخصوص بلوک هبلکسی، ۶۰ درصد ملات گچ و ۴۰ درصد باقیمانده را آب تشکیل می دهد.
- بهتر است برای ترکیب ملات، از دستگاه میکسر استفاده شود.
- زمان پرداخت این گچ حدود ۶۰ دقیقه است.
- عموما تاریخ انقضای این گچ ها ۶ ماه از زمان باز شدن کیسه گچ است.
- برای نگهداری این گچ به خصوص در مکان های مرطوب، بهتر است یک متر با دیوار فاصله داشته باشد و روی پالت های چوبی یا پلاستیکی قرار بگیرد.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا توضیح کاملی از گچ مخصوص هبلکس و نحوه استفاده از آن به شما عزیزان ارائه دهیم. جهت خرید بلوک هبلکس و مصالح ساختمانی مورد نیاز به هنگام اجرای آن، می توانید از طریق سورنا هبلکس اقدام به خرید مصالح مورد نیاز خود کنید.