نحوه اجرای وال پست منقطع

نحوه اجرای وال پست منقطع چگونه است؟⭐اجرای ناودانی منقطع

نحوه اجرای وال پست منقطع از موارد مهم به هنگام ساخت و ساز محسوب می شود. اهمیت این موضوع جایی مشخص شد که علت بسیاری از خرابی ها هنگام زلزله، نبودن یا اجرای نادرست وال پست مشخص شده است.

هر آنچه باید درباره وال پست منقطع بدانید

قبل از دانستن نحوه اجرای این محصول، باید بدانید که کاربرد وال پست منقطع و ویژگی های آن چیست. وال پست همانطور که از اسمش مشخص است، نگهدارنده و محافظ دیوار است. این محصول از جمله تجهیزات ساختمانی است که به کمک پروفیل فولادی ساخته می شود. در حقیقت وظیفه نگهداری دیوار ها در برابر نیرو های عمود بر صفحه و نیرو های خمشی و کمانشی که به واسطه زلزله به ساختمان وارد می شود را دارد.

اجرای ناودانی منقطع خصوصا برای دیوار های غیر باربر که معملا با بلوک هبلکس ساخته می شود بسیار کاربردی است. این محصول موجب اتصال بین میان‌قاب های سازه ای و غیر سازه ای و تیغه ها به اسکلت ساختمان می شود. از آنجایی که کشور ما یکی از مناطق زلزله خیز جهان است، طبق پیوست ششم آئین نامه 2800 مقررات ملی ساختمان، دانستن نحوه اجرای وال پست منقطع و خرید ناودانی منقطع بلوک هبلکس جهت استفاده در ساختمان سازی الزامی است.

هر آنچه باید درباره وال پست منقطع بدانید

نحوه اجرای ناودانی منقطع به چه صورت است؟

وظیفه وال پست این است که به هنگام زلزله، نیرو های وارده را به فریم منتقل کرده و منجر به استحکام بیشتر دیوار و پیشگیری از تخریب آن می شود. در ساخت دیوار های غیر باربر، هر چند بلوک های heblex در برابر زلزله ایمنی ایجاد می کنند، منتهی وال پست این ایمنی را دو چندان می کند. طبق آئین نامه، برای دیوار های با طول بیشتر از 6 متر، اجرای وال پست الزامیست. اجرای وال پست منقطع به واسطه روش های مختلفی انجام می شود. این روش ها عبارتند از:

  • اتصال به ستون های ساختمان با استفاده از میلگرد
  • اجرای وال پست به واسطه انکر بولت و نبش کشی
  • مهار کردن دیوار به دیوار برشی به واسطه رد کردن میلگرد در سوراخ قاب ها

نحوه اجرای وال پست منقطع بدین صورت است که در وال پست های افقی، المان ناودانی شکل به طول 20 الی 30 سانتی متر و عرض 7 سانتی متر، با در نظر گرفتن بادخور، به زیر تیر ها متصل می گردد. نکته حائز اهمیت این است که فاصله بحرانی تیر رعایت شود و ناودانی در این فاصله نصب نگردد.

طبق آئین نامه نحوه اجرای ناودانی منقطع، اتصال ضربه ای (میخ، چاشنی و تفنگی) به ستون به علت آسیب های سازه ای و ایجاد ترک در سازه های بتنی ممنوع است. البته اگر در ساخت دیوار از بلوک هبلکس استفاده شده باشد، اجرای وال پست راحت تر هم صورت می گیرد. زیرا این بلوک ها قابلیت برش کاری و سوراخ کاری بالایی دارند و به راحتی می توان وال پست را نصب کرد. تفاوت بلوک لیکا و هبلکس (لیکا یک بلوک سیمانی است) در این موضوع می باشد.

حال که دانستیم نحوه اجرای وال پست منقطع به چه صورت است، باید بگوییم که به هنگام اجرا باید یکسری نکات رعایت شود تا اشتباهات رایج در اجرای ناودانی منقطع رخ ندهد.

مهم ترین نکات در اجرای وال پست منقطع چیست؟

نکاتی که دانستن آنها برای اجرای بلوک هبلکس الزامی است، عبارتند از:

  • اتصال ناودانی به سازه های بتنی به روش تفنگی ممنوع است و باید به شکل رول بولت گردشی نصب شود.
  • استفاده از میلگرد بستر در برابر نیرو های عمود بر دیوار ضروری است. انتهای میلگرد بستر به صورت مفصلی نصب می شود، به گونه ای امکان تغییر داشته باشد.
  • فاصله هر قطعه وال پست هم در زیر تیر و روی ستون باید هر یک متر یکبار به صورت مکرر اجرا شود. این شکل اتصال منجر می شود که دیوار به هنگام زلزله به شکل کشویی داخل این ناودانی ها حرکت کند.
  • ارتفاع دیوار های غیر سازه ای از تراز کف نباید بیشتر از 3 و نیم متر باشد.

اگر می خواهید علاوه بر اجرای وال پست، ایمنی ساختمان را در برابر زلزله افزایش دهید، می توانید از پلاستر استفاده کنید. این محصول، پوششی محافظ در برابر عواملی همچون زلزله است که از اجزای ساختمان محافظت می کند. برای آشنایی بیشتر با این محصول، می توانید مقاله پلاستر چیست را مطالعه کنید.

اشتباهات رایج در نحوه اجرای وال پست منقطع چیست؟

از جمله اشتباهاتی که در اجرای ناودانی منقطع hebelex صورت می گیرد، عدم اجرای پشت به پشت نبشی های افقی و عمودی می باشد. عدم رعایت این نکته باعث می شود که دیوار در داخل نبشی ها و فقط در یک سمت اجرا شود.

 اگر صفحه پایه قبل از ریختن بتن مناسب نیست، حتما میله های فولادی را در تیر کاشته و سپس پروفیل وال پست را به آن جوش دهید. یا هم می توانید صفحه را از بالا به پایین با پیچ و غلطک به تیر وصل کنید. ضمنا برای بستن چوب به تیر هیچگاه از میخ سه سانتی استفاده نکنید. البته بسته به بلوک های ساختمانی این موضوع متفاوت است و به این موضوع در مقاله تفاوت بلوک لیپر و هبلکس اشاره شده است.

 از آنجایی که در ساخت اکثر دیوار های ساختمان از بلوک heblex استفاده می شود، حتی ناودانی منقطع بلوک هبلکس که مخصوص دیوار های ساخته شده با این بلوک هاست نیز تولید و استفاده می شود. در ادامه به قیمت ناودانی منقطع بلوک هبلکس خواهیم پرداخت.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

نحوه اجرای ناودانی منقطع به چه صورت است؟

جایگزین نبشی کشی دیوار های داخلی چیست؟ آیا وال پست منقطع انتخاب بهتری است؟

نحوه اجرای وال پست منقطع و اطلاع از تعداد و روش نصب آن ها برای سازندگان ساختمان ها بسیار اهمیت دارد. بر اساس پیوست ششم آیین نامه ۲۸۰۰، برای اصلاح ایرادات نبشی کشی در ساختمان، ناودانی منقطع جایگزین آن شده است. در روش سنتی نبشی کشی دیوار های داخلی، تسلیح دیوار ها و اجزای غیر سازه ای به خوبی بر قرار نمی شد. در روش پیشنهادی جدید برای مقاومت ساختمان و تسلیح دیوار ها، از ناودانی منقطع، بست های رادیکالی، قلاب و گیره استفاده می شود.

نکته ی مهم در نحوه اجرای وال پست منقطع این است که به کار گیری میلگرد بستر برای استحکام دیوار ها ضروری است. البته میلگرد بستر باید به صورت مفصلی و نه جوشکاری به وال پست ها متصل شود.

البته همان طور که گفته شد، استفاده از ناودانی منقطع تحت شرایط خاصی لازم است، اما برای استحکام‌ بیشتر دیوار ها می توان از بست های تخت کمک گرفت. وادار های میانی عمدتا در دیوار های آزاد به طول ۴ متر و بیشتر نیز باید به کار گرفته شوند تا دیوار در برابر نیرو های خارجی و زلزله تخریب نشود.

جایگزین نبشی کشی دیوار های داخلی چیست؟ آیا وال پست منقطع انتخاب بهتری است؟

آیا هنگام خرید ناودانی برای بلوک سبک، نحوه اجرای وال پست منقطع اهمیت دارد؟

خرید ناودانی های منقطع مانند خرید هر مصالح دیگری باید با در نظر گرفتن موارد متعددی صورت گیرد که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم:

  • هنگام خرید ناودانی باید بدانید که هدف از خرید ناودانی، اجرای آن به صورت عمودی است یا افقی. ناودانی های منقطع بر اساس نحوه اجرا، ظاهر و کاربرد متفاوتی دارند.
  • اطلاع از نحوه اجرای وال پست منقطع حین خرید باعث می شود که بدانید چه نوع اتصالاتی برای آن خریداری کنید؛ زیرا این ناودانی ها در دیوار ها و سازه های هبلکسی (بلوک aac) و سازه های فلزی با روش های متفاوتی نصب می شوند.
  • ابعاد و سایز میلگرد بستر نیز باید در زمان خرید وال پست لحاظ شود. سایز میلگرد بستر باید با سوراخ های لوبیایی شکل وال پست متناسب باشد.
  • نکته ی مهم دیگر جنس وال پست است. کیفیت وال پست نیز به مانند کیفیت چسب هبلکس (ملات هبلکس)، تحت تاثیر متریالی است که در ساخت آنها به کار برده شده است. به طور کلی وال پست ها از ورق های فولاد گالوانیزه یا ورق سیاه خم شده ساخته شده اند. وال پست های فولادی استحکام و طول عمر بیشتری دارند.
  • ضخامت دیوار در انتخاب سایز ناودانی نیز بی تاثیر نیست. دیوار های با ضخامت ۱۰، ۱۵ و ۲۰ سانتی متری باید با وال پست های استاندارد ۴۰سانتی متری مستحکم شوند.

 

بررسی نحوه اجرای وال پست منقطع

آیا بست رادیکالی هبلکس، جایگزین خوبی در نحوه اجرای وال پست منقطع است؟

دیوار های ساخته شده از بلوک های اتوکلاوی با وجود اینکه سبک هستند، اما باید با اتصالات خاصی کنار هم کلاف شده و به سازه نیز اتصال محکمی پیدا کنند. بست های رادیکالی از آن دسته اتصالاتی هستند که کاربرد آن ها در ساخت دیوار ها لازم و ضروری است. اینکه دیوار چه مقدار طول یا عرض داشته باشد، نمی تواند تعیین کننده لزوم یا تعداد بست مورد نیاز باشد.

در دیوار هایی که طول آن ها از ۶ متر بیشتر است، علاوه بر بست رادیکالی هبلکس، استفاده از وال پست های منقطع ضروری است. در این دیوار ها نمی توان از نصب وال پست ها به دلیل اجرای بست رادیکالی چشم پوشی کنید‌. در مقابل، دیوار های داخلی و با طول کمتر از ۶ متر را می توان تنها با بست رادیکالی مقاوم نمود.

نحوه اجرای وال پست منقطع با بست های رادیکالی متفاوت است. بست های رادیکالی را باید هر دو یا سه رج بین بلوک و سازه فلزی یا بتنی نصب کنید، اما وال پست ها را قبل از اینکه ساخت دیوار شروع شود، باید در محل های از قبل تعیین شده نصب کنید‌.

آیا بست رادیکالی هبلکس، جایگزین خوبی در نحوه اجرای وال پست منقطع است؟

نحوه اجرای وال پست منقطع در اسکلت بتنی و فلزی چه تفاوتی با هم دارند؟

ویژگی مثبت وال پست‌ ها اجرای آن‌ ها در هر دو نوع اسکلت بتنی و فلزی است. نحوه اجرای وال پست منقطع در اسکلت بتنی به شرح زیر است:

  • زمان قالب بندی، باید صفحات فلزی را در محل های مخصوص و تعیین شده ای نصب کنید. البته بعد از قالب بندی و بتن ریزی امکان نصب صفحات به وسیله ی رول بولت وجود دارد‌.
  • تیرک و وادار را به تعداد معین، به این صفحات فلزی نصب کنید. تعداد تیرک، وال پست و وادار بر اساس متراژ محل و محاسبات نقشه کش تعیین می‌شود.
  • حال نوبت به اتصال ناودانی های منقطع به سازه های ستون و سقف است. این کار برای مهار کردن صفحات بیرونی دیوار انجام می شود.
  • با استفاده از پیچ و رول پلاک، میلگردها باید در تراز تعیین شده ای در ستون نصب شوند.
  • همزمان با چیدن دیوار در محل های نشان گذاری شده، میلگرد بستر را نصب کنید.

نحوه اجرای وال پست منقطع در اسکلت فلزی نیز به همین شکل است؛ با این تفاوت که اتصالات وال پست ها به وسیله پیچ و مهره یا دستگاه های جوشکاری انجام می شود.

قیمت وال پست منقطع در 1401 چقدر است؟

پس از آنکه بررسی کاملی درباره نحوه اجرای وال پست منقطع انجام دادیم، نوبت به قیمت و نحوه خرید این ناودانی رسیده است. جالب است بدانید که در اکثر مراجع معتبر فروش، امکان خرید هبلکس و ناودانی منقطع آن وجود دارد و می توانید هر دو را از مراجع معتبری همچون سورنا هبلکس خریداری کنید.

قیمت ناودانی ها بسته به تفاوت اندازه ای که دارند از 200 هزار تومان تا 400 هزار تومان متغیر است. برای ساخت دیوار هم می توانید از بلوک های سبک دیگری همچون سیپورکس استفاده کنید. تنها تفاوت بلوک هبلکس و سیپورکس در قیمت آنهاست که سیپورکس گران تر از هبلکس است.

کلام آخر

هدف از این مقاله، شرح کامل نحوه اجرای وال پست منقطع بود. وظیفه خود می دانیم که در انتها اگر تمایل به اطلاع از قیمت هبلکس یا خرید ناودانی منقطع دارید، می توانید با کارشناسان سورنا هبلکس تماس بگیرید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!