هبلکس بهتر است یا سفال؟⭐مزایا و معایب هر کدام؟
اگر شما هم در زمینه ساخت و ساز فعالیت می کنید بهتر است با مزایا و معایب بلوک هبلکس و سفال که در این مقاله درمورد آن صحبت شده است بیشتر آشنا شوید.
از نظر قیمتی، هبلکس بهتر است یا سفال؟
مقایسه بلوک سبک و آجرهای سفالی از نظر قیمتی کار درستی نیست؛ زیرا متریال به کار برده شده در ساخت این دو مصالح پرکاربرد، تا حد زیادی باهم متفاوت است. در مقایسه قیمت تمام شده انواع دیوار، با توجه به بررسی جوانب مختلف ساخت و ساز، باید گفت که بلوک های اتوکلاو شده قیمت مقرون به صرفه تری دارند.
بلوک aac، به دلیل متریال گران تر، مانند پودر آلومینیوم، سیمان و سیلیس، قیمت بیشتری دارد نسبت به سفالی که تنها از خاک رس و آب تشکیل شده است. با توجه به ملات مصرف شده در بلوک های هبلکسی که عمدتا به صورت چسب هبلکس و با ضخامت کم است، باید گفت که در برآورد هزینه های دیوار چینی، طبق مقایسه قیمت چسب بلوک هبلکس و ملات سنتی، بلوک های اتوکلاو شده به صرفه تر هستند.
البته در خرید چسب هبلکس و هر مصالح دیگری مانند بلوک های هوادار شده و تجهیزات مرتبط با آن ها بهتر است به مراکز فروش معتبری مانند سورنا هبلکس اطمینان کنید و خرید خود را از آن انجام دهید.
شاید خواندن مطالب زیر برایتان مفید باشد :
تفاوت بلوک هبلکس و بلوک سیمانی چیست؟⭐بررسی کامل
گچ کاری روی هبلکس چگونه است؟⭐0 تا 100
از نظر وزنی و مقاومت فشاری، هبلکس بهتر است یا سفال؟
یکی از معیار های انتخاب مصالح ساختمانی برای کارفرما و پیمانکاران، وزن کم این مصالح در عین مقاومت فشاری بالای آن هاست. نقطه ضعف heblex در دیوارهای باربر است که نمی تواند به خوبی وزن آن ها را تحمل کند؛ اما مقاومت فشاری این بلوک ها در دیوار های داخلی مناسب برآورد شده است.
در مقایسه وزن بلوک هبلکس با سفال، در یک مساحت واحد و با محاسبه ی وزن ملات مصرفی، این نتیجه به دست آمده است که بلوک های اتوکلاو شده سبک ترند. حال باید متوجه شده باشید که از نظر وزنی و مقاومت فشاری هبلکس بهتر است یا سفال.
یکی دیگر از معیار های انتخاب مصالح، مقاومت آن ها در برابر زلزله است. مقاومت بلوک هبلکس در برابر زلزله به دلیل وزن کم و استحکام بالایی که دارد، بسیار زیاد گزارش شده است. این مورد گرچه دور از انتظار است، اما با در نظر گرفتن ملات قدرتمندی مانند چسب های هبلکسی و اتصالات استاندارد با سازه ها، دیوار ساخته شده از بلوک های هوادار در برابر تنش ها و زلزله به سختی آسیب می بیند.
سرعت اجرا با هبلکس بهتر است یا سفال؟
در پروژه های بزرگ ساخت و ساز، بر خلاف ساختمان های کوچک، سرعت اجرای هر مرحله بسیار اهمیت دارد. به گونه ای که پیمانکار باید طبق یک برنامه و فهرست گزارش، پروژه را در زمان مقرر تحویل کارفرما دهد. با این توضیحات، در این پروژه ها باید مصالحی انتخاب شوند که علاوه بر سرعت بالا در حمل و نقل و جابه جایی، سریع تر هم اجرا شوند.
بلوک های اتوکلاو وزن کم و ابعاد بزرگ تری دارند؛ بر همین اساس کارگران هنگام جابه جایی و حمل و نقل آن ها خیلی سریع تر کار می کنند. سفال یک مصالح کوچک و بسیار شکننده است. بنابراین در زمان جابه جایی وقت نسبتا زیادی را از کارگران می گیرد.
از نظر اجرا نیز، در یک مساحت به اندازه ۱۰ متر مکعب، حدودا ۸۶ عدد بلوک و ۵۰۰ عدد سفال نیاز است. با یک حساب سرانگشتی و در نظر گرفتن زمان برای ملات گذاری هر سفال و بلوک، حتما می توانید حدس بزنید که سرعت اجرا با هبلکس بهتر است یا سفال.
بلوک اتوکلاو تبریز علاوه بر ابعاد بزرگ، سطح صاف تری نسبت به سفال دارد؛ از این رو هنگام اجرای نما و نازک کاری نیز نیازی به صرف وقت برای صاف و یکدست کردن سطح بیرونی آن ندارید.
از نظر عایق بودن، بلوک اتوکلاو بهتر است یا سفال؟
یکی از معایب بلوک های اتوکلاو شده که در سفال دیده نمی شود، مقاومت آن در برابر رطوبت است. البته به این معنا نیست که بلوک های هبلکسی اصلا کاربردی در مناطق با رطوبت بالا ندارند، اما اگر انتظار مقاومت بیشتر دارید بهتر است انتخاب شما سفال باشد. البته برای رفع این مشکلِ بلوک های اتوکلاو شده می توان از عایق های رطوبتی مانند ایزوگام و یا پلاسترهای جدیدی که وارد بازار شده است، استفاده کرد. هنوز خیلی زود است که درباره سوال مان، یعنی هبلکس بهتر است یا سفال نظر قطعی بدهید؛ بهتر است ویژگی ها و مشخصه های دیگر این دو مصالح را که در ادامه مقاله درج شده است، مطالعه کنید.
شاید بلوک های سبک از نظر مقاومت رطوبتی ضعیف تر باشند، اما از نظر عایق صوتی به دلیل وجود تخلخل در ساختارشان، مانع عبور صدا می شوند. سفال ظاهری تو خالی دارد که به راحتی صدا از آن عبور می کند. این مشخصه ی بلوک اتوکلاو باعث شده است تا در آپارتمان های جدید بسیار مورد استفاده قرار گیرد.
عایق بودن بلوک های هوادار در برابر عبور گرما و سرما نیز از سفال بسیار بیشتر است. این بلوک ها در مقابل هدر رفت انرژی، عملکرد بهینه ای داشته و باعث کاهش و صرفه جویی در هزینه های انشعابات برق و گاز می شوند.
مقایسه سیمان کاری روی هبلکس و سفال؛ هبلکس بهتر است یا سفال؟
در ادامه مقایسه دو مصالح پرکاربرد ساختمانی، نوبت بررسی سیمان کاری روی هبلکس و سفال است. در اجرای سیمان به عنوان نما روی بلوک های اتوکلاو شده و سفال باید به این مورد توجه کنید که کدام یک سیمان کمتری احتیاج دارند؛ سرعت سیمان کاری در کدام یک بیشتر است؛ و هزینه ی سیمان کاری در کدام دیوار ارزان تر است؛ با مشخص شدن پاسخ این سوالات می توانید در نهایت نتیجه گیری کنید که هبلکس بهتر است یا سفال.
بلوک های اتوکلاو شده دارای سطح بیرونی صاف و یک دستی هستند و فاصله ی بین دو بلوک در آنها بسیار کم است. اما سفال ابعاد کوچک تری دارد که در دیوار چینی، فاصله ی زیادی بین سفال ها دیده می شود و باید ملات گچ و خاک قبل از نازک کاری به کار برده شود.
با توجه به این توضیحات، مقدار مصرف ملات در بلوک اتوکلاو برای سیمان کاری بسیار کمتر است. از نظر سرعت کار نیز بلوک های اتوکلاو جذب آب بالایی دارند و ملات سیمان را سریعا جذب می کنند و از هدر رفت ملات جلوگیری می کنند. با توجه به سرعت اجرای بالا و مقدار ملات کمتر در بلوک های متخلخل، به این نتیجه می رسیم که سیمان کاری در دیوار هبلکسی ارزان تر است.
از نظر سازگاری با محیط زیست، هبلکس بهتر است یا سفال؟
در ادامه صحبت درباره اینکه هبلکس بهتر است یا سفال، بهتر است این دو مصالح را از نظر سازگاری با محیط زیست بررسی کنیم. به طور کلی، مصالحی با محیط زیست سازگاری بیشتری دارند که به حفظ منابع موجود در طبیعت کمک کنند و قابل برگشت به چرخه تولید باشند.
همان طور که می دانید، سفال از خاک رس تهیه شده و برای تولید آن باید حجم زیادی از خاک که یک عضو از طبیعت است، مصرف شود. علاوه بر این ها، سفال، قابل برگشت به چرخه تولید نیست و پرتی مصالح زیادی هم دارد. از نظر عایق بودن نیز سفال نمی تواند به حفظ انرژی داخل ساختمان کمک چندانی کند.
در مقابل سفال، بلوک های هبلکسی را داریم که در وهله اول در برابر سرما و گرما عایق بسیار خوبی هستند و تا ۳۰ درصد در کاهش منابع انرژی داخل ساختمان موثرند. این مصالح، قابل برگشت به چرخه تولید بوده و هیچ گونه ضایعاتی از آن ها در طبیعت باقی نمی ماند. طبق این توضیحات با اطمینان می توان گفت که بلوک های اتوکلاو شده نسبت به سفال، سازگاری بیشتری با طبیعت و منابع موجود در آن دارند.
برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از خرید و قیمت بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.
از نظر پرتی مصالح، بلوک هبلکس بهتر است یا سفال؟
اصطلاح پرتی مصالح در ساخت و ساز به این معنا است که آجر سفال یا بلوک هایی که در کناره های پنجره، درب و یا انتهای رج دیوارچینی قرار می گیرند، نصف شده و تکه های آن ها قابل استفاده نباشد. خوشبختانه بلوک های hebelex بر خلاف سفال، قابل برش در هر ابعادی هستند؛ به طوری که پرتی مصالح در آن ها بسیار ناچیز است.
این پرتی مصالح در پروژه های بزرگ هزینه های زیادی را روی دست کارفرما می گذارد. حالا که با توجه به مطالب بالا دانستید از نظر پرتی مصالح هبلکس بهتر است یا سفال؛ پس قطعا انتخاب شما برای ساخت و ساز بلوک های اتوکلاو شده خواهد بود.
سخن آخر
با بررسی نقاط ضعف و مزایای بلوک اتوکلاو شده و سفال، بهتر می توانید تصمیم گیری کنید که در پروزه های ساخت و ساز، کدام مورد را انتخاب و استفاده کنید.