دیتیل اجرایی دیوار هبلکس⭐دتایل اجرایی دیوار هبلکس
دیوارهای سبک هبلکسی، مانند سایر مصالح ساختمانی، باید طبق اصول و دستورالعمل هایی اجرا شوند تا نتیجه ی مطلوبی به دست آید. مجموع این موارد با عنوان دیتیل اجرایی دیوار هبلکس در این مطلب از سورنا آورده شده است.
با مهمترین ویژگی های ساختاری بلوک هبلکس آشنا شوید!؟
قبل از اینکه با دتایل اجرایی دیوار هبلکس آشنا شوید بهتر است کمی درباره ی ویژگی های ساختاری بلوک هبلکس صحبت کنیم. Hebelex در واقع نام لاتین بلوک های اتوکلاو شده است که وزن بسیار پایین تری نسبت به سایر مصالح دیوار چینی دارد. در یک حجم برابر، وزن بلوک هبلکس یک چهارم وزن آجر است. همچنین وزن این بلوک های سبک نسبت به سنگ نیز بسیار کمتر و در حدود یک صدم آن ها است.
با وجود وزن کم، استحکام این بلوک بتنی سبک، بسیار بالا است. دیوار هایی که با این مصالح ساخته میشوند در برابر آتش سوزی بسیار مقاوم هستند. متریال و شیوه ی ساخت بلوک های مذکور، دیوار ساخته شده از آن ها را در مقابل لرزه های زلزله یا باد شدید مستحکم می کند. ورود و خروج صدا یا سرما و گرما از این بلوک ها بسیار کمتر از دیوار های آجری است.
نکته دیگری که در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس از اهمیت بالایی برخوردار است، این است که دیوارهای هبلکسی در زمانی کم، و با مصالحی بسیار کمتر از دیوار آجری ساخته می شود. این بلوک ها جزء مصالح ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز به شمار می آیند. برجسته ترین عیب این بلوک ها این است که تحمل وزن بالا را ندارند؛ بنابراین باید در دیوار های درونی به کار روند. این بلوک ها گزینه های مناسبی برای استفاده در دیوارهای باربر نیستند.
در مورد دیتیل اجرایی دیوار هبلکس چه می دانید؟
دیتیل اجرایی دیوار هبلکس به شرح زیر است:
1- کاربرد بلوک های سبک
کاربرد بلوک aac، اولین مورد از دتایل اجرایی دیوار هبلکس است. دانستن این موضوع به شما کمک می کند که بدانید دیوار را در چه قسمت از ساختمان برپا کنید. به دلیل ویژگی های ذکر شده برای این بلوک، بهتر است این دیوار در تیغه های درونی ساختمان ها اجرا شود. چنانچه قصد استفاده از این بلوک را برای دیوارهای بیرونی و حمال دارید باید مطمئن شوید که این دیوار تحمل وزن سازه ی بالایی را داشته باشد. اطلاع از موارد دیتیل اجرایی دیوارهای هبلکسی نقش زیادی در ایمنی ساختمان دارد.
2- ملات مورد استفاده
ملات مورد استفاده، مورد بعدی از لیست دتایل اجرایی دیوار هبلکس است. ملات مصرفی به دو صورت سنتی و جدید قابل تهیه است. ملات سنتی همان ترکیب آب، ماسه و سیمان است؛ اما ملات جدید که چسب هبلکس نام دارد به صورت پودر های سفید یا خاکستری در بازار وجود دارد.
برای استفاده باید این ملات با همزن به خوبی همزده شود تا یکدست و بدون ذرات جامد باشد. قیمت چسب هبلکس وابسته به وزن و برند آن است. برای استفاده فقط کافی است این پودر را با مقدار معینی آب ترکیب کنید. خرید چسب هبلکس علاوه بر صرفه جویی در زمان، کیفیت ملات را بالا می برد و در نهایت، چسبندگی بلوک ها را به هم بیشتر می کند.
اخیرا برای اینکه بلوک ها به خوبی و با اتصال مستحکم تری کنار هم قرار بگیرند از میخ بلوک هبلکس استفاده می شود. گرچه هزینه و زمان زیادی، صرف اجرای دیوار هبلکسی با این میخ ها می شود، اما مقاومت و اتصال بین بلوک ها افزایش می یابد. این میخ ها به داخل بلوک ها کوبیده می شوند و در صورتی که بلوک کیفیت لازم را داشته باشد، از بروز ترک دیوارهای هبلکس جلوگیری می کنند.
3- اجرای تاسیسات در بلوک ها
دتایل اجرایی دیوار هبلکس شامل نصب تاسیسات نیز می شود. برای جای گذاری لوله ها و سایر انشعابات در داخل بلوک ها باید از شیارزن یا اره های مخصوص این کار استفاده کرد. تعبیه تاسیسات در بلوک باید با دقت و ابزار مخصوص و با مهارت بالایی انجام شود تا به بلوک ها آسیبی وارد نشود.
4- مرطوب کردن بلوک اتوکلاو شده
ساده ترین کار در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس، خیس کردن بلوک هبلکسی قبل و بعد از استفاده است. برای اینکه ملات به خوبی در لا به لای بلوک ها چسبیده شود و مقاومت و استحکام دیوار ساخته شده بالاتر باشد، باید بلوک ها را قبل از استفاده خیس کرد. بعد از دیوار چینی نیز بهتر است تا چند روز دیوار را تا حد مرطوب شدن، خیس کنید.
5-حمل و جابهجایی بلوک ها
مهم ترین مورد در لیست دیتیل اجرایی دیوار هبلکس مسئله جابهجایی آن هاست. این بلوک ها اگر به درستی حمل نشوند شکسته شده یا ترک می خورند. لیفتراک در حجم زیاد، و فرغان در حجم کم بهترین وسیله ها برای انتقال بلوک هبلکس از کارخانه یا مراکز فروش به محل اجرا است.
ارتباط بین دیتیل نازک کاری دیوار با دیتیل اجرایی دیوار هبلکس چیست؟
دیتیل نازک کاری دیوار به عنوان آخرین مرحله از دیوار چینی با بلوک های اتوکلاو به شمار می رود. در دیتیل نازک کاری، نکات حائز اهمیتی برای اجرای نما های مختلف روی دیوار های هبلکسی وجود دارد که به شرح زیر است:
- در نازک کاری باید قبل از هر اقدامی سطح بیرونی بلوک ها را صاف و هموار کرده و هرگونه گرد و خاک و آلودگی را تمیز کنید.
- در سفید کاری دیوار های اتوکلاو بهتر است لایه ی اول را با ملات گچ و خاک بپوشانید. همچنین چه در گچ کاری و چه در سیمان کاری، باید از هم سطح و شاغول بودن تمامی نقاط دیوار اطمینان پیدا کنید.
- در کاشی کاری های سرویس بهداشتی به دلیل تماس مستقیم دیوار با آب، باید قبل از اجرای کاشی، دیوار را عایق بندی کنید. این کار معمولا با قیر گونی یا ایزوگام انجام می شود.
- در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس به اجرای تاسیسات نیز اشاره شده است که باید قبل از نازک کاری انجام شود تا ظاهر دیوار نامناسب نباشد.
- برای اجرای رابیتس به عنوان سقف کاذب، با توجه به عدم امکان جوشکاری در بلوک های اتوکلاو، حتما از اتصالات مخصوصی برای نصب ورق های رابیتس به سقف استفاده کنید.
در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس، اتصال هبلکس به ستون چطور انجام می شود؟
در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس، مقاومت دیوار و استحکام آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بلوک های اتوکلاو شده برای اتصال به ستون و سقف به ابزار آلات مخصوصی نیاز دارند تا علاوه بر افزایش مقاومتشان، از تخریب دیوار هنگام زلزله جلوگیری شود.
اتصال هبلکس به ستون با بست های مکانیکی مانند بست رادیکالی انجام می شود. این بست، از یک طرف با پیچ و مهره به ستون و از طرف دیگر با میخ فولادی به بلوک اتوکلاو شده متصل می شود. برای اینکه بست ها طی سالیان طولانی دچار خوردگی و فرسایش یا زنگ زدگی نشوند باید از جنس فولاد با روکش گالوانیزه باشند.
بست رادیکالی، ۳ سانتی متر عرض، ۳۰ سانتی متر طول و ۲ میلی متر ضخامت دارد که این ضخامت در بعضی موارد تا ۱/۵ سانتی متر هم می رسد. مکانیزم بست رادیکالی به این شکل است که هنگام تنش ها و نیروی وارد شده به دیوار، مانع از حرکت رفت و آمدی در دیوار شده و نیرو به ستون منتقل می شود. بنابراین در ساخت دیوار های هبلکسی کاربرد این بست ها الزامی بوده و باید با فواصل منظمی حدود ۵۰ تا ۷۵ سانتی متر به کار برده شوند.
با توجه به دیتیل اجرایی دیوار هبلکس، محاسبه وزن دیوار چطور انجام می شود؟
یکی از مسائلی که در ساخت دیوار های ساختمانی برای سازندگان اهمیت دارد، محاسبه وزن دیوار است. با محاسبه دقیق وزن دیوار و سایر اجزای ساختمان می توان وزن کلی یک بنا را محاسبه کرد که بر اساس روش های مقاوم سازی، سازه های فلزی یا بتنی به ساختمان اضافه کرد.
بر اساس دیتیل اجرایی دیوار هبلکس، بلوک های هبلکسی باید با ملات مخصوص روی هم چیده شوند. برای محاسبه وزن یک دیوار باید علاوه بر وزن بلوک ها، وزن ملات را نیز در نظر بگیرید. به طور میانگین، وزن هر متر مکعب بلوک هبلکسی بین ۴۵۰ تا ۵۵۰ کیلوگرم متغیر است. وزنی که ملات مخصوص دارد نیز برای هر متر مربع حدود ۲۰ کیلوگرم پودر به همراه ۵ لیتر آب است.
چنانچه روی دیوار، نما هایی مانند سیمان، گچ و کاشی یا سرامیک اجرا شود، باید وزن آن ها به صورت مجزا حساب شود. باید در نظر داشته باشید که وزن ملات بعد از خشک شدن، مقداری کاهش پیدا می کند. خوشبختانه همان طور که گفته شد دیوار های ساخته شده با بلوک های اتوکلاوی نسبت به بقیه مصالح ساختمانی وزن کمتری دارند.
برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از خرید و قیمت بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.
نحوه اجرای دیوار heblex در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس چه اهمیتی دارد؟
علاوه بر دیتیل اجرایی دیوار هبلکس، نحوه اجرای دیوار heblex نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. مرحله اول یا پایین ترین ردیف بلوک بسیار مهم است. این قسمت باید با ابزار های بنایی تراز شود تا دیوار نهایی کج نباشد. محل اتصال بلوک ها به هم باید با ملات یا چسب تا حدود ۳ میلی متر به وسیله کاردک پر شود.
حدفاصل بین بلوک ها تا سقف یا ستون های بالایی، باید از عایق هایی منعطف مثل پشم سنگ یا یونولیت استفاده کرد. این مواد از نشت و نفوذ رطوبت جلوگیری می کنند. زمانی که بلوک ها به ستون های کناری می رسند باید از یک پلیت واسطه استفاده کرد؛ این پلیت به وسیله پیچ، مابین ستون و بلوک قرار می گیرد.
برای ادامه دیوارچینی با بلوک سبک باید هر بلوک را قبل از اجرا تمیز کنید تا عاری از گرد و خاک و مصالح دیگر باشد. این کار با یک برس مخصوص قابل انجام است. برای بریدن بلوک ها در اندازه های مورد نیاز از اره یا وسیله های برش برقی استفاده می شود.
سخن آخر
دتایل اجرایی دیوار هبلکس و رعایت نکات مهم حین کار باعث می شود که دیوار ساخته شده در مقابل باد یا زلزله ایمن بوده و در برابر صدا، سرما و گرما عایق باشد. برای آنکه بلوک ها این خواص را به خوبی نشان دهند، باید برای تهیه و خرید آنها از طریق منابع معتبر فروش، همچون شرکت سورنا اقدام کرد.