مزایا و معایب بلوک aac چیست؟⭐هر آنچه که باید بدانید
در سال های گذشته، بلوک هبلکس با وجود مزایا و معایبی که داشته است، توانسته جایگاه خوبی در میان مصالح رایج برای ساخت و ساز پیدا کند. در ادامه متن با این بلوک ها، کاربرد، مزایا و معایب آن ها بیشتر آشنا می شوید.
بلوک هوادار اتوکلاو شده یا بلوک aac چیست؟
معایب بلوک aac یا نقاط ضعف این بلوک ها، وابسته به نحوه تولید و متریال آن هاست. بلوک هوادار اتوکلاو شده یا بلوک aac، همان بلوک هایی هستند که از سیمان، ماسه، مقداری آهک، پودر آلومینیوم و سیلیس تشکیل شده اند. هوادار شدن این بلوک ها وظیفه پودر آلومینیوم است که در پایان ترکیب مواد اولیه و قبل از عمل آوری آن ها انجام می شود.
انواع بلوک هبلکسی مانند بلوک اتوکلاو تبریز جهت فشرده شدن، باید در دستگاه اتوکلاو با دمای ۲۰۰ درجه و با فشار بخار آب قرار بگیرند. طول عمر این بلوک ها تقریبا تا پایان عمر ساختمان است و سازندگان نباید هیچ نگرانی از این بابت داشته باشند.
نحوه اجرای بلوک aac چگونه است؟
نحوه اجرای بلوک aac باید بر اساس دستورالعمل های مخصوصی انجام شود تا دیوار ساخته شده، در نهایتِ مقاومت و استحکام به کارفرما تحویل داده شود. بعد از خرید بلوک هبلکس و انتقال آن به محل ساخت، باید قبل از هرکاری بلوک ها زنجاب شوند. شاید یکی از معایب بلوک aac همین خیس کردن آن ها قبل از ساخت دیوار باشد. بعد از اینکه بلوک ها حسابی زنجاب شدند، نوبت چیدن رج اول است. این قسمت باید توسط افراد ماهر و طبق تراز بندی مشخصی انجام شود.
بعد از رج اول، به کمک چسب هبلکس (ملات هبلکس) رج های بعدی روی هم چیده می شوند. بعد از اتمام هر رج باید عملیات شاغول بودن و تراز بندی انجام شود. در طی ساخت دیوار بنابر دستور مهندس ناظر، باید در فواصل معینی از بست های مخصوصی برای اتصالات ایمن دیوار به هم و دیوار به سازه استفاده شود. نحوه اجرای بست رادیکالی و بست تخت باید طبق آیین نامه باشد تا مقاومت دیوار و ساختمان به حداکثر برسد.
پس از ساخت دیوار و اتمام بندکشی آن باید تاسیسات را در مکان های مربوطه اجرا کنید. این کار نیز، نیازمند دقت و احتیاط است؛ زیرا ترک در دیوار های هبلکسی اغلب در همین مرحله و بر اساس سوراخ کاری یا ضربه های غیر اصولی ایجاد می شود. ترک در بلوک ها که یکی دیگر از معایب بلوک aac است، می توان به کمک ملات هبلکسی پوشش داد تا ظاهر دیوار و ایمنی آن حفظ شود.
پس از مراحل بالا، در صورت نیاز و درخواست کارفرما باید دیوار ساخته شده با نما های تزئینی یا نازک کاری پوشانیده شود. ساده ترین نما روی این بلوک ها، سیمان یا گچ کاری است که نسبت به کاشی کاری و سنگ کاری ارزان تر بوده و قیمت پایین تری هم دارد. بهتر است قبل از خرید بلوک aac، حتما راجع به کیفیت و تولید کننده آن تحقیق کنید. سورنا هبلکس یکی از مراجع معتبر در زمینه فروش و عرضه بلوک های اتوکلاو شده است.
مزایا و معایب بلوک aac چیست؟
حال که با بلوک های اتوکلاوی و نحوه ساخت دیوار با آن ها آشنا شدید، نوبت آن است که درباره مزایا و معایب این بلوک ها اطلاعات بیشتری به دست آورید. مزایای heblex عبارتند از:
۱-کاهش وزن ساختمان؛
بلوک های اتوکلاوی بسیار سبک هستند. این بلوک ها به همراه چسب های هبلکسی، باعث کاهش بافت مرده ساختمان می شوند. البته وزن کم بلوک ها دلیلی بر این نیست که نمی توان نما های سنگین مانند کاشی و سنگ را روی آن ها نصب کرد. علاوه بر این نما ها، رابیتس روی هبلکس نیز به خوبی قابل اجرا است.
۲-مقاومت در برابر رطوبت و حرارت؛
این بلوک ها به دلیل تخلخل و فشرده بودن، در برابر نفوذ آب مقاومت خوبی از خود نشان می دهند. به همین دلیل کاربرد بلوک های هبلکسی در مناطق پر بارش؛ بسیار دیده مي شود. همچنین مقاومت در برابر حرارت را نیز بايد به مزایای این بلوک ها اضافه کرد. اگر می خواهید در جریان قیمت بلوک هبلکس مقاوم در برابر حرارت و رطوبت قرار بگیرید با منابع معتبر فروش صحبت کنید.
۳-حفط حریم شخصی با ویژگی عایق صدا بودن؛
کاربرد بلوک های هوادار شده به خصوص در آپارتمان ها باعث می شود که حریم شخصی افراد در منازل مسکونی حفط شود؛زیرا این بلوک ها عایق صدا بوده و از ورود و خروج صدا جلوگیری می کنند.
معایب بلوک aac شامل موارد زیر می شوند:
- این بلوک ها قیمت بالاتری نسبت به سایر مصالح دارند.
- بلوک های هوادار شده قابلیت استفاده در دیوار های حمال ساختمان را ندارند.
- بلوک های اتوکلاوی با خیس کردن مقاومتشان بیشتر می شود. این مرحله در واقع یکی از ملزومات ساخت دیوار است.
- به دلیل قرارگیری در دستگاه اتوکلاو، روند تولید بلوک های هبلکسی در کارخانه بسیار طولانی است.
با توجه به مزایا و معایب بلوک aac، کاربرد بلوک هبلکس (aac) چیست؟
کاربرد بلوک هبلکس یا aac شامل موارد زیر است:
۱-ایزولاسیون کف ساختمان ها
بلوک های aac عایق حرارتی و رطوبتی خوبی برای کف ساختمان ها هستند. به گونه ای که یک قطعه ۵ سانتی متری این بلوک ها عملکردی مانند یک لایه قیر دارد.
۲-ایزولاسیون پشت بام ها
از hebelex با توجه به خواص عایق بودن، در ایزولاسیون پشت بام ها نیز استفاده می شود.
۳-ساخت دیوار های داخلی ساختمان ها
بر خلاف بالا بودن قیمت بلوک aac، دیوار چینی با آن ها با توجه به ویژگی های مثبتی که دارند، بسیار به صرفه است. همان طور که گفته شد یکی از معایب بلوک aac، عدم استفاده از آن ها در دیوار های باربر است، اما بدانید که این بلوک ها محدودیتی در ساخت دیوار های داخلی ندارند. به خصوص اینکه با نبشی کشی دیوار هبلکس تا حد زیادی مقاومت دیوار در برابر تنش های خارجی افزایش پیدا می کند.
۴-محوطه سازی
بلوک های اتوکلاو شده در برابر آتش سوزی و یخ زدگی مقاومت بالایی دارند، از این رو امکان به کار گیری آن ها در فضا های بیرونی مانند محوطه فضای سبز یا بلوار ها وجود دارد.
سخن آخر
با هر نگاهی به بلوک های اتوکلاو شده در می یابیم که این بلوک ها برتری های زیادی دارند که در اغلب مواقع نسبت به معایباشان در کفه سنگین تری از ترازو هستند.