معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی

معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی چیست؟⭐بلوک های جایگزین آن

بلوک های سیمانی یکی از قدیمی ترین و البته رایج ترین مصالح ساختمانی در صنعت ساخت و ساز هستند این بلوک ها مزایای زیادی دارند که سازندگان را تشویق به استفاده از این مصالح می کند. در مقابلِ مزایا، معایب بلوک های سیمانی نیز قابل توجه بوده و هر خریداری باید از آن ها اطلاع پیدا کند.

فهرست این محتوا پنهان

بلوک سیمانی چیست؟

معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی بیشتر به دلیل مشخصات فنی و مواد اولیه بلوک سیمانی است. بلوک های سیمانی از ترکیب سیمان پرتلند، شن، ماسه و حلالی مانند آب تشکیل می شوند. این بلوک ها وزن زیادی دارند، اما در سال های اخیر به کمک پیشرفت فناوری، و با جایگزین کردن پوکه های صنعتی و معدنی به جای شن و ماسه توانسته اند وزن و کیفیت این بلوک ها را تا حد زیادی بهبود دهند.

در سال های اخیر، بلوک هبلکس(بلوک سبک) تا حدی توانسته جایگزین سایر مصالح دیوار چینی شود و سازندگان زیادی را جذب خود کند. حال که متوجه شده اید بلوک سیمانی چیست، در ادامه مقاله تصمیم داریم شما را با معایب بلوک های سیمانی آشنا کرده و هبلکس را به عنوان یک جایگزین عالی برای آن معرفی کنیم.

پرتی مصالح در بلوک سیمانی چیست؟ کدام مصالح، پرتی و ضایعات کمتری دارد؟

پرتی مصالح در بلوک سیمانی چیست؟ کدام مصالح، پرتی و ضایعات کمتری دارد؟

آیا می دانید نقش پرتی مصالح در معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی چیست؟ آیا می دانید هرچقدر مصالح، پرتی کمتری داشته باشد، به صرفه تر است؟ بلوک های سیمانی، مانند مصالح دیگری همچون، آجر فشاری یا سفالی، حین دیوار چینی در انتهای رج ها و اطراف بازشو باید برش داده شوند. در بسیاری از موارد این برش ها کارآیی نداشته و به عنوان پرتی مصالح یا ضایعات کنار گذاشته می شود.

در مقابل بلوک های سیمانی، بلوک aac است که پرتی مصالح خیلی کمی دارد. عملا در ساختمان سازی به دلیل برش در ابعاد دلخواه و بر اساس سفارش مشتری، این بلوک ها ضایعاتی نزدیک به صفر دارند.

با توجه به توضیحات ارائه شده در فوق، خوب است بدانید که خرید بلوک هبکس را باید از مراکز معتبری مانند سورنا هبلکس انجام دهید تا کیفیت بالا را با به صرفه ترین قیمت تجربه کنید.

چرا محدودیت در حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی، از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

یکی دیگر از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی، محدودیت آن ها در ساخت دیوارهای مرتفع است. در دیوار های ساخته شده با بلوک سیمانی، وقتی ارتفاع به بالاتر از  2.5 یا ۳ متر می رسد، مقاومت دیوار کاهش پیدا می کند. البته این محدودیت برای دیوار چینی های محوطه و باغ است، و خوب است سازندگان و مجریان ساخت و ساز به دنبال مصالح جایگزینی باشند که این عیب را رفع کند.

Heblex به عنوان یک بلوک نوع سبک شده و مقاومت فشاری بالا می تواند در ساخت دیوار های اطراف باغ کمک زیادی به سازندگان کند. در واقع، محدودیت در حداکثر ارتفاع دیوار بلوک سیمانی، با بلوک های اتوکلاوی جبران می شود. در ضمن، این بلوک ها به دلیل سطح صافی که دارند، نیازی به سیمان کاری روی هبلکس برای نما حس نمی شود.

با توجه به قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی، کدام بلوک‌ها به صرفه ترند؟

در بحث معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی، با توجه به قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی باید گفت، مصالح دیگری هم هستند که ارزان ترند و البته با ویژگی های بیشتری ساخت و ساز را راحت تر و به صرفه تر کرده اند که یکی از آنها بلوک های هبلکسی است.

قیمت بلوک هبلکس از بلوک های سیمانی بیشتر است، اما آیا هزینه های دیوار چینی این دو مصالح باهم برابرند؟ از نظر سرعت دیوار چینی و راحتی در حمل و نقل، و به دنبال آن کاهش دستمزد کارگران باید گفت بلوک های هبلکسی بسیار به صرفه تر هستند. علاوه بر این، ملات هبلکس که باید لایه نازک تری نسبت به ملات سیمانی استفاده شود، تا حد خیلی بالایی، باعث کاهش هزینه های دیوار چینی می شود.

چنانچه دیوار چینی به اجرای نما نیاز داشته باشد، گچ کاری روی هبلکس به خاطر عدم نیاز به گچ و خاک و جذب آب بالا، هم در زمان کمتر و هم با قیمت مقرون به صرفه تری از بلوک های سیمانی انجام می شود.

آیا ویژگی جذب آب هبلکس، معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را برطرف می کند؟

موردی که خوب است در مورد بلوک های سیمانی بدانید این است که دیوار های ساخته شده با بلوک سیمانی، از نظر عایق رطوبتی عملکرد ضعیفی دارند. در مقابل، بلوک aac، با جذب بالا جایگزین خوبی برای بلوک های سیمانی است. جذب آب هبلکس به گونه ای است که آب یا رطوبت فقط تا عمق 3.5 سانتی متری بلوک ها نفوذ می کند. از این رو، سازندگان نگرانی بابت نشت آب دیوار های هبلکسی ندارند.

از طرفی، چسب هبلکس به عنوان ملات بلوک های اتوکلاوی نیز عایق خوبی برای رطوبت است و با اطمینان کامل می توان گفت که آب از درز بلوک ها عبور نمی کند. جذب آب بالای بلوک های اتوکلاوی باعث شده است تا گچ و سیمان در زمان کمتری روی آن ها خشک شده و بچسبند. از این رو ترک گچ روی هبلکس ممکن است این بلوک ها را تحت تاثیر قرار دهد.

چرا سرعت اجرای پایین را می توان جزء معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

بسیاری از سازندگان ساختمان ها، به خصوص پروژه های آپارتمانی بزرگ موظف هستند که کار ساخت و ساز را در زمان مقرری به پایان برسانند. ساخت دیوار های داخلی ساختمان ها چنانچه زود تر به پایان برسد، اجرای نازک کاری و نما روی آن ها نیز زود تر انجام می شود. بلوک های سیمانی، وزن سنگینی دارند و حمل و نقل و اجرای آن ها با سرعت کمتری امکان پذیر است.

از طرفی، تهیه ملات سیمانی، اجرای آن و زمان چسبندگی بلوک ها به هم طولانی تر از ملاتی مانند چسب های مخصوص هبلکس است. در مقابلِ بلوک های سیمانی، بلوک های اتوکلاوی هستند که با وزن کمی که دارند، سرعت اجرا و حمل و نقل شان بیشتر بوده و معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را برطرف کرده اند.

ساخت دیوار های عریض و طویل با بلوک های سیمانی، نیازمند نبشی کشی و استفاده از میلگرد بستر است که زمان زیادی را از پروژه هدر می دهد. دیوار های ساخته شده از بلوک های اتوکلاوی اغلب با بست های مخصوصی مقاوم سازی شده اند که با استفاده از آن ها علاوه بر کاهش هزینه ها، در زمان ساخت پروژه نیز صرفه جویی می شود.

آیا سرعت اجرای پایین را می توان جزء معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی دانست؟

آیا وزن بلوک سیمانی دیواری یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

وزن بلوک سیمانی در دو نوع سنگین و سبک به صورت ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلو گرم‌ بر متر مکعب و ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب است. در هر صورت، این بلوک ها وزن بالایی دارند و باعث سنگین شدن ساختمان می شوند. بلوک ای ای سی یا بلوک های اتوکلاوی تقریبا سبک ترین مصالح ساختمانی هستند و مقاومت قابل توجه و استحکام‌ بالایی دارند. چگالی این بلوک ها بین ۴۵۰ تا ۵۵۰ کیلو گرم بر متر مکعب است.

شاید عده ای ندانند که بلوک های هبلکسی با اتصالات مخصوصی به هم یا به سازه ها متصل می شوند. قیمت اتصالات بلوک هبلکس به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما آن چیزی که مهم است اهمیت کاربرد این اتصالات برای افزایش مقاومت دیوار و مهار نیرو های وارد شده به سازه است.

آیا شکننده بودن بلوک های سیمانی یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

آیا شکننده بودن بلوک های سیمانی یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

در ادامه صحبت راجع به معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی، قصد داریم شکننده بودن این بلوک ها را بررسی کنیم. بلوک های سیمانی با توجه به متریال و نحوه ساختشان، ساختاری شکننده دارند. به خصوص زمان حمل و نقل و جابه جایی، در صورت افتادن از دست کارگران، این بلوک ها به تکه های مختلفی تقسیم می شوند. البته این مشکل در بیشتر مصالح ساختمانی دیده می شود.

زمانی که ساخت دیوار با بلوک های سیمانی تمام می شود، نوبت آن است که تاسیسات و لوله ها را داخل دیوار نصب کنید. در این مرحله باید با ابزار های برش مخصوصی، بلوک ها را برش داده و یا سوراخ کنید. هر گونه بی احتیاطی در این مرحله باعث ترک خوردن بلوک ها می شود.

با این توضیحات، کدام مصالح ساختمانی را باید جایگزین بلوک سیمانی کنیم؟ در پاسخ باید گفت که بلوک های هبلکسی گرچه مانند بلوک های سیمانی شکننده هستند، اما به دلیل وزن بسیار کمی که دارند، امکان افتادن آن ها از دست کارگران بسیار کمتر است. از طرفی حین نصب تاسیسات، ترک های ایجاد شده را می توان با چسب هبلکس پوشش داد.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

با توجه به قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار بلوک سیمانی، کدام بلوک‌ها به صرفه ترند؟

چرا عدم مقاومت در برابر یخ زدگی، جزء معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

بلوک های سیمانی باید با ملات سیمانی که به صورت سنتی ساخته می شود، اجرا شوند. دیوار های ساخته شده از این بلوک ها نمی توانند در برابر یخ زدگی مقاومت کنند. در مناطقی با آب و هوای سرد و یخبندان های طولانی مدت، استفاده از بلوک های سیمانی در ساخت خانه ها باعث ایجاد خسارات جدی می شود. این بلوک ها با هر بار یخ زدن و ذوب شدن، حجمشان کم و زیاد شده و ایمنی ساختمان را زیر سوال می برند. یخ زدن ملات نیز باعث تغییر در شکل بلوک ها و فشار به آن ها می شود که در نهایت استحکام دیوار و بنا کاهش پیدا می کند.

با این توضیحات، بهتر است در مناطق سرد از مصالحی استفاده شود که در برابر یخ زدگی مقاوم بوده و ایمنی ساختمان را با چالش مواجه نکند. بلوک های اتوکلاو شده مصالحی هستند که نه تنها در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی از خود نشان می دهند، بلکه در آب و هوای سرد نیز عملکرد بهتری نسبت به بلوک های سیمانی دارند و می تواند معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را از بین ببرند. این بلوک ها و ملات مخصوص بین آن ها یخ نمی زنند و تغییری در ساختار ظاهری شان ایجاد نمی شود‌.

آیا عدم مقاومت در برابر یخ زدگی، جزء معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

عدم سازگاری با محیط زیست یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی می دانند؟

امروزه مصالحی را که بتوان دوباره به چرخه تولید بازگرداند و استفاده از آن ها در کاهش مصرف انرژی کمک کننده باشد، جزء مصالح سازگار با محیط زیست به شمار می آورند؛ بلوک ‌های سیمانی از چنین ویژگی برخوردار نیستند. این بلوک ها عایق نه چندان مناسبی بوده و از طرفی قابلیت برگشت به چرخه تولید را ندارند. بر همین اساس یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی را می توان همین عدم ناسازگاری بلوک ها با محیط زیست دانست.

بلوک هایی همچون بلوک سبک شده یا اتوکلاوی این قابلیت را دارند که پس از ساخت و تولید، دوباره بازیافت شوند. از طرفی به کار گیری بلوک های نام برده از هدر رفت انرژی در ساختمان ها نیز جلوگیری می کنند. با نگاهی به این بلوک ها می توان به این نتیجه رسید که بلوک های هبلکسی حدود ۳۵ درصد در کاهش هزینه های تولید و ۳۰ درصد در کاهش مصرف انرژی نقش دارند. با این حساب، سازندگان ساختمان ها دیگر تردیدی برای استفاده از بلوک های اتوکلاو شده در ساخت دیوار و سقف ندارند.

آیا عدم سازگاری با محیط زیست یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

آیا مقاومت کم بلوک های سیمانی در برابر آتش از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

سازندگان ساختمان ها همواره در پی مصالحی هستند که ساختمان را در برابر حوادث غیر پیش بینی شده مانند سیل، آتش سوزی و زلزله مقاوم نگه دارند. در چند سال گذشته سازه هایی مانندوال پست و غیره وارد بازار شده اند و تا حد زیادی استحکام دیوار ها را افزایش داده اند.

بر اساس آزمایشات انجام‌ شده، بلوک های سیمانی در زمان آتش سوزی نهایتا تا ۳ ساعت مقاومت می کنند و بعد از آن کم کم دچار فروپاشی و سوختگی می شوند؛ پس می توان این مورد را جزء معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی دانست، و باید مصالحی را جایگزین این بلوک ها کرد که قدرت تحمل بیشتری در حین آتش سوزی داشته باشند.

بلوک های هبلکسی یا اتوکلاو شده به دلیل داشتن مقداری سیلیس، نقطه ذوب بالاتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارند. همین موضوع باعث می شود که دیوار های ساخته شده با این بلوک ها، ۶ ساعت در آتش سوزی سالم باقی بمانند. علاوه بر این، وجود ملات مخصوص یا همان چسب هبلکسی نیز مقاومت دیوار را دو چندان می کنند.

آیا مقاومت کم بلوک های سیمانی در برابر آتش از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی است؟

رفع معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی با جایگزینی بلوک بتن هوادار اتوکلاو شده!؟

یکی از معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی، عایق بودن کم این مصالح در برابر صدا و انرژی است. امروزه اکثر سازندگان ساختمان ها در پی تهیه مصالحی هستند که تا حد امکان از هدر رفت انرژی در ساختمان جلوگیری کنند. بلوک های سیمانی در برابر صدا و گرما یا سرما بدون نفوذ نیستند. اگر بخواهیم مصالحی را برای رفع این عیب معرفی کنیم، آن بلوک بتن هوادار اتوکلاو شده است که با نام تجاری بلوک هبلکسی وارد بازار می شود.

این بلوک ها به کمک ملات مخصوص و بست های تخت طوری روی هم چیده می شوند که بر اساس بررسی های انجام شده تا ۳۰ درصد از اتلاف انرژی جلوگیری می کنند.

شاید تصور کنید که در اتصال بلوک اتوکلاوی به ستون، به دلیل استفاده از بست های رادیکالی، فضای خالی به وجود می آید که باعث عبور صدا و حتی اتلاف انرژی می شود؛ اما باید بدانید که این فضای خالی با عایق هایی مانند یونولیت، پشم سنگ و با رویه مش فایبرگلاس به خوبی پوشانیده می شود. این بلوک ها نسبت به بلوک های سیمانی کاربرد بیشتری در آپارتمان سازی دارند.

رفع معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی با جایگزینی بلوک بتن هوادار اتوکلاو شده!؟

آیا امکان رشد و تکثیر حشرات را می توان جزء معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی به حساب آورد؟

در ادامه صحبت راجع به معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی، بد نیست درباره امکان رشد و زندگی حشرات و قارچ ها در دیوار های ساخته شده با بلوک های سیمانی صحبت کنیم. بلوک های سیمانی به دلیل نگهداشتن رطوبت در فضای داخلی خود در دراز مدت این شرایط را برای حشرات و قارچ ها به وجود می آورند که به راحتی رشد کرده و زندگی کنند. این موضوع به خصوص در مناطق مرطوب شمال و جنوب کشور، بسیار آزار دهنده خواهد بود.

با این توضیحات باید به دنبال مصالحی باشیم که شرایط را برای زندگی حشرات و قارچ ها مهیا نکنند. سفال و سایر آجر ها نیز تقریبا مانند بلوک های سیمانی دوست دار این حشرات هستند. در مقابل، بلوک های هبلکسی هستند که گرچه رطوبت آن ها گاهی تا ۵۰ درصد هم می رسد، اما به دلیل متریالی که دارند، امکان رشد و تکثیر هیچ گونه موجود زنده داخل آن ها وجود ندارد. بنابراین بهتر است در مناطقی که رطوبت، غالب بر آب و هوای منطقه است از بلوک های اتوکلاو شده برای ساخت دیوار ها استفاده شود.

آیا امکان رشد و تکثیر حشرات را می توان جزء معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی به حساب آورد؟

سخن آخر

بر اساس بررسی هایی که درباره معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی انجام شد، بلوک hebelex  را می توان جایگزین مناسبی برای آن ها معرفی کرد.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!