بررسی تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی چیست؟⭐بررسی 0 تا 100

بلوک aac و بلوک سیمانی هر دو از مصالح پر کاربردی هستند که با توجه به تفاوت ها در ساختار و نحوه ی تولید آن ها، ویژگی ها و مزایای آن ها نیز باهم متفاوت است. در این مقاله، قصد ما بیان واضح این تفاوت ها با استناد به آزمایشات و تحقیقات انجام ‌شده است.

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر ماهیت و نحوه تولید چیست؟

ماهیت بلوک های سیمانی، مانند بلوک لیکا، از ترکیب سیمان، آب و سبک دانه ها است که به دلیل قدمت بیشتر نسبت به بلوک های جدید برای سازندگان و مجریان ساختمان سازی، شناخته شده تر هستند. این بلوک ها به دلیل متریال ساده و در دسترسی که دارند، قیمت شان هم مناسب است؛ اما معایب آن ها مانند خرد شدن در برابر ضربه، وزن بالا و غیره باعث شده است تا مصالح جدیدی با نام بلوک هبلکس روی کار بیاید.

بلوک های هبلکسی یا اتوکلاو شده با هدف رفع معایب بلوک های قدیمی و افزایش استحکام بنا ساخته شده اند. این بلوک ها از ترکیب و تخلخل آب، ماسه، سیمان، سیلیس، آهک، پودر آلومینیوم در شرایط اتوکلاو ساخته می شوند. دیوار پیش ساخته سیپورکس، بلوک اتوکلاو یا سبک و غیره از نام هاي تجاری این مصالح هستند.

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی بر اساس همین تفاوت در ماهیت و نحوه ی تولید آن ها شکل می گیرد. به عنوان مثال بلوک های هوادار، جذب آب زیادی دارند و دلیل ترک گچ روی هبلکس همین ویژگی است.

در جدول مقایسه قیمت انواع دیوار، مقایسه قیمت سفال و هبلکس چه چیزی را نشان میدهد؟

معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی که با بلوک های اتوکلاو شده برطرف شده است؟

بلوک های سیمانی با وجود اینکه شناخته شده تر هستند و کارگران و بناها سالیان سال است که با آن ها کار کرده اند، اما معایب به خصوصی دارند که در این مقاله به آن ها اشاره می کنیم. معایب ساخت خانه با بلوک سیمانی که با بلوک سبک رفع شده است عبارتند از:

1-پرتی مصالح

بلوک های سیمانی در صورت برش و نصب تاسیسات، شکسته و حتی خرد می شوند. باقیمانده ی این بلوک ها قابل استفاده نیست و به اصطلاح پرتی مصالح آنها زیاد است. در بلوک های هبلکسی این مشکل بر طرف شده است؛ به گونه ای که این بلوک ها مقاومت چکش خواری بالایی داشته و بر اساس متراژ دیوار برش داده می شوند، بدون آنکه پرتی زیادی داشته باشند.

2-وزن بالا

عمده ترین تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی در وزن آن هاست. بلوک های سیمانی وزن بسیار بیشتری نسبت به بلوک های اتوکلاو دارند. طبق اندازه گیری ها وزن مخصوص بلوک سیمانی، ۱۳۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب است؛ در حالی که heblex، حدود ۵۰۰ کیلو گرم بر متر مکعب وزن دارد.

3-ملات سنگین و هزینه بر

ملات سیمانی که برای بلوک های سیمانی به کار می رود از نظر وزنی بسیار سنگین است. همین موضوع باعث افزایش بافت مرده ساختمان می شود. به علاوه اینکه این ملات باید با ضخامت زیادی روی بلوک ها به کار رود تا چسبندگی لازم ایجاد شود. ملات هبلکس، یک ملات سبک و در عین حال با قدرت چسبندگی بالایی است. ضخامت این ملات حین کار تنها ۲ تا ۵ میلی متر بوده که تا حد قابل توجهی باعث کاهش وزن ساختمان می شود. چسب هبلکس به صورت آماده در بازار وجود دارد که بهتر است برای خرید مطمئن و راحت آن، مانند بلوک های اتوکلاو از سورنا هبلکس کمک بگیرید.

بررسی تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر عایق بودن به چه صورت است؟

بر اساس آزمایشات انجام‌ شده روی بلوک های هبلکس و بلوک سیمانی، نتایج مهمی در مورد میزان عایق بودن این دو بلوک به دست آمده است.

ضریب هدایت حرارتی یک معیار برای تفکیک و اندازه گیری بلوک ها و مصالح ساختمانی است نظر نفوذ یا عبور حرارت است. در واقع هر چه این ضریب برای یک مصالح کمتر باشد، ساختمان در برابر آتش سوزی مقاوم تر و عایق بهتری در برابر حرارت است.

ضریب هدایت حرارتی برای بلوک سیمانی htc  1و برای بلوک اتوکلاوی htc 0/12 است. با استناد به این مقادیر باید گفت که بلوک های هوادار شده عایق حرارتی بسیار بهتری نسبت به بلوک سیمانی هستند.

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر عایق صوتی بودن آن ها نیز کاملا مشهود است. اینکه یک مصالح در برابر صدا عایق باشد به عنوان یک ویژگی مثبت برای انتخاب آن است. به طوری که با گسترش آپارتمان سازی در جامعه کنونی، هرچقدر دیوار ها عایق صوتی بهتری باشند، حفظ حریم شخصی افراد بیشتر رعایت می شود.

ضریب کاهش شدت صوت در بلوک های هبلکسی ۴۵ دسیبل و برای بلوک های سیمانی ۲۰ دسیبل است. بلوک های اتوکلاو شده حدودا دو برابر بیشتر از بلوک های سیمانی عملکرد بهتری در کاهش شدت صوت دارند. علاوه بر این ها سیمان کاری روی هبلکس باعث عایق شدن بیشتر این بلوک ها می شود که در بلوک های سیمانی هزینه بر تر است.

دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت و خرید بلوک هبلکس با ما تماس بگیرید.

09121916371

09339754326

قیمت بلوک اتوکلاو شده و سفال چه ارتباطی با ویژگی های این دو مصالح دارد؟

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر نوع و میزان مصرف ملات چگونه است؟

برای بررسی تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر ملات مصرفی بهتر است با ملات بلوک های اتوکلاوی بیشتر آشنا شوید. چسب مخصوص هبلکسی یا ملات مخصوص بلوک های اتوکلاو شده، نوعی پودر آماده است که از سیمان، ماسه و چسب های پلیمری ساخته شده است. این پودر ها را باید قبل از مصرف به میزان مشخصی با آب ترکیب کنید. به دلیل وجود چسب های پلیمری، این ملات، چسبندگی فوق العاده ای دارد و تنها باید با ضخامت خیلی کم و در حدود ۲ تا ۵ میلی متر به کار رود.

ملات سنتی و سیمانی فاقد چسب های پلیمری بوده و اغلب باید حین کار با ماسه، سیمان و آب ترکیب و ساخته شود. این ملات برای اینکه بتواند بلوک های سیمانی را محکم کنار هم نگه دارد باید با ضخامت بیشتری نسبت به چسب هبلکسی و در حدود ۳ تا ۵ سانتی متر به کار رود.

همین مصرف ملات بیشتر باعث می شود که وزن دیوار افزایش پیدا کرده و به دنبال آن ایمنی ساختمان در برابر زلزله کاهش پیدا می کند. با این توضیحات به این نتیجه می رسیم که با به کارگیری بلوک های اتوکلاو شده در ساختمان، مزایای اقتصادی زیادی نصیب سازندگان می شود.

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر نوع و میزان مصرف ملات چگونه است؟

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر عایق رطوبتی بودن چگونه است؟

بلوک سیمانی و بلوک اتوکلاو شده هردو عایق خوبی برای رطوبت هستند. هردوی این بلوک ها قابلیت استفاده در مناطق مرطوب و پربارش را دارند، اما در یک مقایسه کلی، بلوک های اتوکلاو شده مقاومت بیشتری در برابر عبور آب و رطوبت دارند.

رطوبت بلوک های اتوکلاوی در شرایط معمولی بین ۵ تا ۱۰ درصد است. این رطوبت، بسته به شرایط محیطی و رطوبت موجود در محیط به ۵۰ درصد هم می رسد. نکته جالب توجه این است که رطوبت و آب هرچقدر هم که باشد، نهایتا تا عمق ۳/۵ سانتی‌ متری بلوک ها نفوذ پیدا کرده و از آن عبور نمی کند.

شاید در اثر جذب رطوبت و مجاورت در برابر آب، بلوک های اتوکلاو شده تغییر رنگ دهند، اما به این معنی نیست که مقاومت یا کیفیت شان کمتر می شود. اتفاقا بر اساس دیتیل اجرایی، بلوک های هبلکسی باید قبل و بعد از دیوار چینی زنجاب شوند. تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر عایق بودن در برابر رطوبت، باعث شده است که سازندگان ساختمان ها به خصوص در مناطق شمالی و مرطوب بدون نگرانی از بلوک های هبلکسی استفاده کنند.

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر عایق رطوبتی بودن چگونه است؟

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر سازگاری با محیط زیست چیست؟

در سال های گذشته، به دلیل فرهنگ سازی های رسانه ای و آگاه سازی مردم، اهمیت استفاده از مصالح و حتی کالا هایی که سازگار با محیط زیست هستند بیشتر شده، و تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر سازگاری با محیط زیست مورد توجه قرار گرفته است.

بلوک های سیمانی، نه تنها قابل بازگشت به چرخه تولید نیستند، بلکه پرتی ها و ضایعات ساختمانی آن ها ممکن است تا سال ها در طبیعت باقی بماند. از طرفی، این بلوک ها به دلیل اینکه عایق مناسبی برای عبور گرما و سرما در ساختمان ها نیستند، باعث هدر رفت مقدار زیادی از انرژی و سوخت می شوند.

بلوک های اتوکلاو شده یا هبلکسی بر خلاف بلوک سیمانی، قابل برگشت به چرخه تولید بوده و پرتی مصالح بسیار کمی هم دارند. این بلوک ها همان طور که گفته شد عایق انرژی بوده که تا حد زیادی مانع هدر رفت سوخت و مصرف انرژی در ساختمان ها می شوند‌. این مصالح با طبیعت سازگاری زیادی دارد و به نوعی دوست دار طبیعت است، زیرا نه تنها آسیبی به منابع موجود وارد نمی سازد، بلکه به حفظ آن ها نیز کمک می کند.

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی از نظر سازگاری با محیط زیست چیست؟

چه تفاوتی بین هزینه دیوار کشی با بلوک سیمانی و بلوک هوادار وجود دارد؟

تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی در هزینه های دیوار کشی و ساخت و ساز، بسیار چشمگیر است. در ظاهر این طور به نظر می رسد که قیمت بلوک های سبک شده بیشتر از بلوک سیمانی است و هزینه دیوار کشی با بلوک سیمانی قاعدتا باید کمتر باشد؛ اما این عقیده کاملا غلط است. همان طوری که گفته شد، بلوک های هبلکسی پرتی مصالح کمتری دارند، ملات لازم برای دیوار کشی با آن ها بسیار کمتر و به صرفه تر است و در نهایت گچ کاری روی هبلکس یا انواع نازک کاری روی آن ها نیازی با ملات گچ و خاک ندارد. ضمن اینکه این بلوک ها سبک هستند و هزینه های حمل و نقل آن ها بسیار کمتر از بلوک های سیمانی محاسبه می شود.

از طرف دیگر با توجه به مقاومت بیشتر بلوک های اتوکلاوی در برابر زلزله، حرارت، صدا و انرژی که در قسمت قبلی بررسی شد و طبق برآورد هزینه های دیوار کشی با هر دو بلوک اتوکلاو و سیمانی باید گفت که، هزینه دیوار کشی با بلوک hebelex بسیار به صرفه تر از بلوک سیمانی است.

سخن آخر

حال که با تفاوت هبلکس و بلوک سیمانی آشنا شده اید، قطعا می توانید تصمیم گیری بهتری درباره ی خرید و انتخاب این بلوک ها داشته باشید.

:امتیاز

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است

تماس بگیرید!