مقایسه قیمت سفال و هبلکس⭐کدام قیمت به صرفه ای دارد؟
در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل درباره ی قیمت بلوک هبلکس و سفال صحبت کرده و عوامل موثر بر قیمت این دو مصالح پر کاربرد را بررسی کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
در جدول مقایسه قیمت انواع دیوار، مقایسه قیمت سفال و هبلکس چه چیزی را نشان میدهد؟
سفال و بلوک های اتوکلاو شده هر دو جزء مصالحی هستند که در دیوار چینی و سقف کاربرد عمده ای دارند. قیمت این دو مصالح بر اساس فاکتور های مختلفی تعیین می شود؛ بنابراین نباید توقع داشته باشید که از نظر قیمتی به هم نزدیک باشند.
در شرایط فعلی بازار، قیمت خرید بلوک هبلکس و سفال بر اساس جدول مقایسه قیمت انواع دیوار، به شرح زیر است:
- قیمت یک متر مکعب هبلکس ۱۵ در ۲۵ در ۶۰ سانتیمتر : ۸۱۰ تا ۱،۲۰۰ هزار تومان
- قیمت آجر سفال تیغه با ابعاد ۱۵ در ۲۰ سانتی متر: ۱۲۰ تا ۴۵۰ هزار تومان
البته باید بدانید که این قیمت ها تعیین کننده ی قیمت نهایی تیغه چینی نیستند؛ بلکه عوامل زیادی در آن ها نقش دارند، که از جمله می توان به قیمت چسب هبلکس اشاره کرد که نسبت به ملات ماسه و سیمان قیمت کمتری دارد. این چسب ها علاوه بر قدرت چسبندگی بالا، هدر رفت و دور ریز کمتری داشته و در زمان کمتری هم آماده سازی می شوند. برای اینکه به این نتیجه برسید که هبلکس بهتر است یا سفال بهتر است تا انتهای مقاله را مطالعه کنید.
مقایسه قیمت سفال و هبلکس و سرعت دیوار چینی!؟
heblex به دلیل اینکه ابعاد بزرگ تری دارد، زمان اجرای دیوار چینی با آن نیز بسیار کمتر از سفال است. این موضوع که دیوار چینی در چه زمانی به اتمام برسد برای کارفرما و مجریان ساختمان اهمیت زیادی دارد. ایده آل ترین حالت در ساخت و ساز این است که یک پروژه در کمترین زمان، با کیفیت بالا و حداقل ترین هزینه تمام شود. علاوه بر آن به دلیل استفاده از چسب هبلکس به جای ملات، سرعت خشک شدن دیوار و چیدن رج های بعدی بسیار بالا است.
با این توضیحات، در پرداخت دستمزد کارگران نیز صرفه جویی می شود؛ زیرا کار در روز های کمتری به اتمام می رسد. این بلوک ها به دلیل اینکه سطح صاف و یک دستی دارند و قبل از نازک کاری به ملات گچ و خاک نیازی ندارند، حین گچ کاری روی هبلکس نیز ملات گچ و خاک کمتری صرف می شود. تا اینجای توضیحات به این نتیجه رسیدیم که در مقایسه قیمت سفال و هبلکس، هبلکس برنده است؛ زیرا ساخت و ساز با آن زودتر تمام می شود.
قیمت بلوک اتوکلاو شده و سفال چه ارتباطی با ویژگی های این دو مصالح دارد؟
قیمت بلوک اتوکلاو شده به ویژگی های مثبت و منفی آن نیز بستگی دارد. هبلکس و سفال از نظر کارآیی و بهینه بودن در برابر حرارت و انرژی، رفتار های متفاوتی از خود نشان می دهند. اگر بخواهیم این دو بلوک را از نظر عایق بودن در برابر گرما و سرما بررسی کنیم، به این نتیجه می رسیم که بلوک های اتوکلاو شده به دلیل وجود تخلخل و متریال ویژه ای که دارند از عبور سرما و گرما جلوگیری می کنند؛ اما سفال از این نظر عملکرد ضعیفی دارد.
پس، یکی از دلایل اختلاف در مقایسه قیمت سفال و هبلکس، همین عایق بودن بلوک های اتوکلاو است. استفاده از بلوک هوادار شده از نظر اقتصادی و کاهش هزینه های انرژی در ساختمان، منطقی تر است.
به علاوه، سیمان کاری روی هبلکس نسبت به سفال، راحت تر، کم هزینه تر و سریع تر انجام می شود. دیوار های هبلکسی مانع انتقال صوت نیز می شوند. از این رو کاربرد چشمگیری در آپارتمان و تیغه ها در مدارس و ادارات دارند.
مهم ترین ویژگی بلوک های اتوکلاو که در کمتر مصالحی دیده می شود، مقاومت بالای آن ها در برابر آتش سوزی است. همین موضوع ساختمان را در برابر وقوع این حادثه ناگوار ایمن می کند و خسارت های مالی و جانی را به حداقل می رساند. پس در مقایسه قیمت سفال و هبلکس و با بررسی که روی مشخصات فنی این دو بلوک انجام شد، کاملا مشخص است که هبلکس برتر از سفال بوده و به خاطر همین ویژگی ها با قیمت بالاتری به فروش می رود.
قیمت بلوک بتن سبک اتوکلاو شده و سفال تا چه حد وابسته به متریال آن ها است؟
قیمت بلوک بتن سبک اتوکلاو شده و سفال بر اساس متریال اولیه ی آن ها تعیین می شود. مواد اولیه ای که در ساخت بلوک هبلکس به کار رفته اند، شامل، سیمان، پودر آلومینیوم، سیلیس، آهک و غیره است که اکثرا گران قیمت بوده و زمان و روند تولید آن ها نیز طولانی است. البته طرز تهیه و متریال بلوک هوادار شده باعث شده است که این بلوک ها جذب آب بالایی داشته باشند و در صورتی که قبل از گچ کاری به خوبی خیس نشوند، ترک گچ روی هبلکس اجتناب ناپذیر خواهد بود.
بر خلاف بلوک های اتوکلاوی، سفال از خاک رس و آب تشکیل شده که بسیار ارزان قیمت و در دسترس هستند. مقایسه قیمت سفال و هبلکس با استناد به هزینه ها و قیمت این مواد در بازار انجام می شود.
بهتر است هنگام خرید این بلوک ها و خرید چسب هبلکس، مراکز معتبر فروش را مانند سورنا هبلکس شناسایی کرده و این مصالح را از آن جا تهیه کنید.
تاثیر وزن بلوک هبلکس و سفال در مقایسه قیمت سفال و هبلکس چقدر است؟
در مقایسه قیمت سفال و هبلکس، عامل مهم دیگری تاثیر گذار بوده و آن هم، وزن است. وزن بلوک هبلکس به عنوان مهم ترین مزیت این بلوک ها باعث می شود که قیمت آن ها از سایر مصالح ساختمانی، مانند سفال بیشتر باشد. بلوک های اتوکلاو شده به دلیل فرآیند اتوکلاو، وزن بسیار کمتری دارند. همین موضوع باعث می شود که در مقایسه یک متر مکعب دیوار هبلکسی و سفالی، وزن دیوار چیده شده با بلوک متخلخل یک سوم دیوار ساخته شده با سفال باشد.
وزن سبک بلوک هبلکسی، بافت مرده ساختمان را کاهش می دهد و ساختمان مقاومت بیشتری در برابر زلزله پیدا می کند. به کار بردن بلوک های اتوکلاوی در ساختمان سازی و دیوار چینی تا حد زیادی باعث کاهش هزینه های مقاوم سازی شده و خسارات ناشی از زلزله می شود.
استفاده از سفال در دیوار چینی ساختمان علاوه بر اینکه وزن زیادی را به ساختمان تحمیل می کند، برای مقاوم سازی ساختمان باید از سازه های فلزی و اتصالات بیشتری استفاده شود. در نهایت، هزینه های تحمیل شده به مجریان ساختمان با استفاده از سفال بیشتر از بلوک اتوکلاو شده است.
در مقایسه قیمت سفال و هبلکس، آیا مقاومت این دو، روی قیمتشان اثر دارد؟
همان طور که در مطالب قبلی خواندید، قیمت سفال و بلوک های اتوکلاو شده به عوامل زیادی بستگی دارند. یکی دیگر از مواردی که باعث تمایز در این دو مصالح و قیمت آن ها می شود، مقاومتشان است. هرچقدر یک مصالحی مقاومت بیشتری داشته باشد، دیوار ساخته شده با آن مستحکم تر بوده و خسارات ناشی از زلزله یا تنش های محیطی در آن نیز کمتر است.
در مقایسه قیمت سفال و هبلکس باید به ویژگی های مثبت و منفی آن ها نیز توجه کرده و دلیل قیمت بالاتر یا پایین تر این مصالح را بررسی کنید.
بر اساس اندازه گیری های انجام شده روی مقاومت دو بلوک هبلکس و سفال، این نتیجه به دست آمده است که مقاومت بلوک اتوکلاو شده ۳/۵ و مقاومت سفال، ۳ نیوتن بر میلی متر مربع است. بر همین اساس، گرچه بلوک های هبلکسی سبک تر هستند، اما مقاومتشان بالا تر است.
از طرفی بلوک های هبلکسی در برابر ضربه و فشار شکنندگی کمتری نسبت به سفال دارند. این ویژگی ها باعث شده است که بلوک متخلخل و اتوکلاو شده قیمت بالا تری در مقابل سفال داشته باشد و تقاضا برای آن نیز بیشتر باشد.
میزان مصرف چسب هبلکس و ملات سیمانی، در مقایسه قیمت سفال و هبلکس چه تاثیری دارد؟
نوع ملات مصرفی و میزان به کارگیری آن ها در ساخت دیوار، با قیمت سفال و بلوک های اتوکلاوی به طور مستقیم ارتباطی ندارد، اما به صورت غیر مستقیم، تاثیر زیادی در قیمت دیوارچینی با این دو مصالح خواهد داشت.
در دیوارچینی با سفال باید از ملات سیمانی که به صورت سنتی ساخته می شود، استفاده کنید. این ملات حدودا در ضخامت ۵ سانتی متر باید به کار رود. تحمیل هزینه های اضافی به دلیل ضخامت بالای ملات سیمانی می تواند باعث افزایش قیمت ساخت دیوار با سفال شود.
میزان مصرف چسب هبلکس در مقایسه با ملات سیمانی بسیار کمتر بوده و در حدود ۳ تا ۵ میلی متر است. این ملات از ترکیب پودر های آماده در بازار با آب به دست می آید که چسبندگی بیشتری هم دارد. این مقدار ملات باعث کاهش وزن ساختمان شده و هزینه کمتری هم به سازنده تحمیل می کند. در مقایسه قیمت سفال و هبلکس برای دیوارچینی، به جرات می توان گفت که دیوار های هبلکسی قیمتی به صرفه تر داشته و مزایای بیشتری هم دارند.
آیا هزینه حمل و نقل، یک فاکتور موثر در مقایسه قیمت سفال و هبلکس است؟
زمانی که خریدار، مصالح مد نظرش را خریداری می کند باید با وسایل نقلیه ی باری آن ها را تا محل استفاده حمل کند. بلوک های هبلکسی به دلیل اینکه وزن سبک تری نسبت به سفال دارند، هم در حمل و نقل راحت تر هستند و هم حمل و نقل آنها هزینه کمتری را به کارفرما تحمیل می کند.
به عنوان مثال، با یک کامیون بلوک اتوکلاو شده و سفال، متراژ دیوار چینی با hebelex بیشتر از سفال است. بر این اساس، هزینه حمل و نقل برای انتقال بلوک هوادار شده و همچنین هزینه کارگر برای حمل آن ها به صرفه تر از سفال است.
سخن آخر
طبق بررسی هایی که در این مقاله انجام شد، با وجود بیشتر بودن قیمت خام بلوک اتوکلاو از سفال، قیمت دیوار چینی با بلوک هوادار شده مقرون به صرفه تر از سفال است. به همین جهت توصیه ما خرید بلوک های هبلکسی است تا هزینه ها کاهش و استحکام ساختمان افزایش پیدا کند.