میزان جذب آب بلوک هبلکس چقدر است؟⭐بررسی کامل
بلوک های هبلکس، نوع جدید و پیشرفته مصالح ساختمانی هستند که در ساخت آن ها متریال ویژه ای به کار رفته است. مزایای این بلوک ها، در کفه سنگین تری نسبت به معایب آن ها در ترازو قرار دارند. برای آشنایی بیشتر با این بلوک ها تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
مشخصات فنی بلوک هبلکس چیست؟
میزان جذب آب بلوک هبلکس یکی از مواردی است که سازندگان ساختمان، حین کار باید به آن توجه کنند. برای بررسی ویژگی و نحوه ی کار با این بلوک ها، بهتر است مشخصات فنی بلوک هبلکس را مورد بررسی قرار دهیم.
بلوک های اتوکلاو شده، نوعی بلوک ساختمانی هستند که از موادی مانند: سیمان، ماسه، آب، آهک، پودر آلومینیوم و پودر سیلیس ساخته شده اند. مشخصه ی اصلی این بلوک ها سبک بودن آن ها است. یکی از انواع این بلوک ها دیوار پیش ساخته سیپورکس است که به دلیل قرار گرفتن در اتوکلاو، وزن کم و در عین حال، مقاومت بالایی دارد.
تمامی بلوک های هبلکسی که با این متریال و با این شیوه ساخت، تولید شده اند در برابر حرارت عایق بسیار مناسبی هستند. به طوری که دیوار های ساخته شده با بلوک های متخلخل، تا ۴ ساعت در برابر آتش سوزی مقاومت می کنند.
علاوه بر موارد بالا، عایق بودن در مقابل صوت و انرژی نیز از دیگر مشخصه های بارز بلوک های اتوکلاو شده است. با تمام این مزایا، بلوک های هبلکسی در دیوار های باربر ساختمان، کارآیی قابل قبولی ندارند و بهتر است در تیغه ها و دیوار های داخلی استفاده شوند.
البته نکته ای که باید همواره به آن توجه کنید این است که ویژگی های فوق برای بلوک های هبلکسی که با مواد درجه یک ساخته شده اند، صدق می کند. به همین دلیل بهتر است بلوک های اتوکلاو را از سورنا هبلکس، با سابقه ی درخشان در عرضه ی مصالح ساختمانی مشابه، خریداری کنید.
جذب آب بلوک هبلکس چقدر است؟
یکی از ویژگی های heblex، قابلیت جذب آب است. این که بلوک های هوادار شده تا چه حد می توانند آب و رطوبت را به خود جذب کنند، باید با آزمایشات و تست های دقیقی بررسی شود. بر اساس همین آزمایشات نتایجی برای میزان جذب آب بلوک هبلکس به دست آمده است که در ادامه بیان می شود.
- در شرایط معمولی، جذب آب در این بلوک ها ۵ تا ۱۰ درصد است.
- در محیط هایی با رطوبت بالا، بلوک aac می تواند تا ۵۰ درصد، رطوبت محیط را جذب کند.
- رطوبت جذب شده در بلوک های اتوکلاو شده، هر چقدر هم که باشد نهایتا تا 3.5 سانتی متر در بلوک نفوذ می کند. این جمله به این معنا است که بلوک های هبلکسی در برابر رطوبت عایق بسیار خوبی هستند.
- میزان نوسان رطوبت در محیط، نقش زیادی در میزان رطوبت بلوک های هوادار شده دارد.
- بلوک های هبلکسی در صورتی که مرطوب یا خیس شوند، مقاومتشان بیشتر می شود.
- تغییر رنگ در بلوک سبک به دلیل جذب رطوبت، هیچ گونه تغییری در کیفیت بلوک ایجاد نمی کند.
هرچند بلوک های اتوکلاوی رطوبت را در خود نگه می دارند، اما این موضوع باعث نمی شود که حشرات، باکتری یا قارچ در آن ها رشد کند؛ زیرا متریال بلوک ها ضد این موجودات است.
آیا جذب آب بلوک هبلکس، نازک کاری روی هبلکس را با مشکل مواجه می کند؟
تصور غلطی که درباره ی بلوک های هبلکس وجود دارد این است که این بلوک ها به دلیل سبک بودن، قابلیت اجرای نازک کاری روی آنها وجود ندارد. برای رد این باور باید گفت، بلوک های اتوکلاوی با ملات هبلکس مخصوصی به هم متصل می شوند که مقاومت زیادی برای هرگونه نازک کاری دارند. گچ کاری روی هبلکس که برای زیباتر شدن سطح بیرونی دیوار بتنی انجام می شود، با هزینه ای کم و بدون نیاز به ملات گچ و خاک صورت می گیرد.
با وجود قابلیت جذب آب بلوک هبلکس، اجرای ملات در آن ها، مانند چسب های مخصوص هبلکسی به راحتی انجام شده و در زمان بسیار کمی خشک می شود. در مناطق با رطوبت بالا، به دلیل اینکه بلوک های مذکور مانع نشت آب و رطوبت می شوند، کاربردشان بیشتر از سایر مصالح ساختمانی است.
نازک کاری روی هبلکس که شامل اجرای گچ برای گچ کاری، یا سیمان کاری روی هبلکس و اجرای کاشی و سرامیک می شود، هیچ مغایرت و محدودیتی ندارد. فقط کافی است که این عملیات ها را مطابق با دستورالعمل های مربوطه انجام دهید. برای این که نتیجه کار قابل قبول باشد، بهتر است حدود ۶ هفته از اجرای دیوار بلوکی گذشته باشد و بعد از آن اقدام به نازک کاری کنید.
علت ترک خوردن دیوار بلوکی، جذب آب بلوک هبلکس است؟
یکی از معایب، یا به عبارتی نقطه ضعف های دیوار هبلکسی (بلوک aac)، ترک خوردن سطح دیوار بعد از دیوار چینی است. علت ترک خوردن دیوار بلوکی برخلاف تصور، ربطی به جذب آب بلوک hebelex ندارد. عوامل متعددی مانند عدم استفاده درست از مصالح و ملات هنگام دیوار چینی، یا نصب غیر اصولی تاسیسات و اتصالات باعث ایجاد این ترک ها می شود. چیزی که در این میان اهمیت دارد این است که ترک های جزئی را حتما با چسب هبلکس بپوشانید.
ترک گچ روی هبلکس و دیوار اتوکلاوی نیز، تنها زمانی مربوط به ویژگی جذب آب بلوک هبلکس است که بلوک ها قبل و بعد از دیوارچینی خیس نشده باشند. در اصطلاح به این کار زنجاب کردن می گویند که باید در فواصل زمانی مرتبی انجام شود تا بلوک ها خشک نشده و بعد از اجرا ترک نخورند.
در حقیقت اگر بلوک هبلکس به درستی خیس شده و با ملات مخصوص و طبق اصول و قواعد اجرایی نصب شود، نه تنها هیچ گونه مشکلی بعد از دیوارچینی به وجود نخواهد آورد، بلکه مقاومت و استحکام ساختمان را نیز افزایش می دهد.
آیا جذب آب بلوک هبلکس به مقاوم تر شدن آن کمک می کند؟
قابلیت جذب آب بلوک هبلکس بسیار بالاست و این مسئله سبب می شود که مهندسان توصیه کنند، پیش از استفاده از این بلوک، آن را به وسیله آب خیس کنید. خیساندن بلوک هبلکسی پیش از اجرا، سبب مقاوم تر شدن آن می شود. همچنین به دلیل اینکه ماده سیلیس، پایه بلوک هبلکسی را تشکیل می دهد، این بلوک، عایق گرما و آتش سوزی نیز هست. از طرفی دیگر، چنانچه پیش از استفاده از بلوک اتوکلاو شده آن را بخیسانید، توانایی مقاومت گرما در این بلوک افزایش پیدا می کند.
به دلیل اینکه میزان جذب آب در بلوک هبلکس بسیار بالاست و پس از ساخت دیوار، رطوبت بسیار زیادی در دیوار وجود دارد، به همین علت امکان گچ کاری مستقیم بر روی دیواری که به تازگی از بلوک هبلکس ساخته شده است، وجود نداشته و در صورت انجام این کار گچ دیوار با ترک خوردگی مواجه می شود. برای جلوگیری از این اتفاق لازم است، کل دیوار را با یک توری فلزی بپوشانید و سپس عمل گچ کاری را انجام دهید؛ در این صورت دیگر پس از خشک شدن گچ دیوار شاهد ترک خوردگی آن نخواهید بود.
بر اساس ویژگی جذب آب بلوک هبلکس، دیتیل اجرایی دیوار هبلکس چگونه است؟
با توجه به توضیحاتی که داده شد، متوجه شدید که بلوک های هبلکسی با وجود جذب آب بالایی که دارند، عایق رطوبتی هستند. در دیتیل اجرایی دیوار هبلکس، با توجه به جذب آب بلوک هبلکس باید بلوک ها را قبل از دیوارچینی خیس کنید.
این بلوک ها به طور استاندارد حالت تشنگی نسبت به آب دارند و تا زمانی که سیراب نشوند آماده دیوارچینی نیستند. خیس کردن بلوک های اتوکلاوی قبل از دیوارچینی باعث انسجام و استحکام هرچه بیشتر بلوک ها شده و تاثیر منفی روی کیفیت آن ها ندارد.
بر اساس دیتیل اجرایی، دیوار های ساخته شده از این بلوک های هوادار نیز باید بعد از اتمام کار، مجددا زنجاب شوند. این دیوار ها در فواصل زمانی مشخصی باید خیس شده تا مقاومتشان به حداکثر برسد. اگر قصد نازک کاری روی دیوار را دارید بهتر است این کار را حداقل تا ۶ هفته پس از ساخت دیوار به تعویق بیندازید تا بلوک ها حسابی زنجاب شده و خشک شوند. خیس کردن دیوار های هبلکسی بعد از ساخت باعث چسبندگی بیشتر ملات به بلوک ها نیز شده و در کل دیوار را از نظر استحکام ایمن می کند.
سخن آخر
جذب آب بلوک هبلکس باعث می شود که دیوار های اتوکلاوی عایق خوبی در برابر رطوبت و آب هنگام بارش باران یا برف باشند؛ به خصوص اینکه رطوبت نهایتا تا 3.5سانتی متر در بلوک نفوذ می کند.