نحوه و زمان خشک شدن بلوک سیمانی چگونه است؟
نحوه و زمان خشک شدن بلوک سیمانی چگونه است؟ از چه راه و شیوهای میتوان زمان خشک شدن بلوک سیمانی را کاهش داد؟ پس از مرحله تولید بلوک سیمانی، یکی از مراحل مهم در این روند نیز مرحله خشک شدن بلوک ها طی مدت زمان مناسب و درست است که معمولاً برای این کار حدود ۱۴ روز زمان لازم می باشد، از طرفی نیز فصلی که بلوک سیمانی در آن تولید میشود، مهم است و اگر در فصول سرد یا بسیار گرم سال باشید، حتما باید عایق حرارتی انجام شود. البته بسیاری از افراد اطلاعات کافی در این خصوص را ندارند، به همین دلیل ممکن است در هنگام خشک کردن بلوکهای سیمانی دچار مشکل شوند. در این مقاله نحوه و زمان خشک شدن بلوک سیمانی را بررسی می کنیم.
نحوه و زمان خشک شدن بلوک سیمانی
به طور کلی خشک شدن بلوک های سیمانی حدود ۲۸ روز زمان لازم دارد که حداقل آن نیز ۱۴ روز میباشد، البته این مدت زمان ممکن است به نسبت شرایط محیطی و ماهیت مواد تشکیل دهنده آن متفاوت باشد، اما جهت افزایش یافتن کارایی پروژهها و همچنین سریعتر خشک شدن بتن راههای زیادی وجود دارد، مثلاً میتوان از تولید بلوک در هوای بارانی و دمای پایین اجتناب کرد تا اینکه بخواهیم با استفاده کردن از یک بخاری مدت زمان خشک شدن را کوتاهتر کنیم.
اما در کل چندین روش متفاوت برای خشک شدن سریع و آسان بلوک سیمانی وجود دارد که عبارتند از:
روش تجربی خشک شدن بلوک
روش تجربی که به طور معمول بسیاری از بلوک سازان جهت خشک کردن بلوکهای خود از آن استفاده میکنند، یک شیوه بسیار متفاوت از حالت استانداردی میباشد که توسط سازمانهای مختلف برای نحوه و زمان خشک شدن بلوک سیمانی تعریف شده است، به بیانی باید گفت که هر کدام از کارگاههای تولیدی ممکن است روشهای خاص و ویژهای را برای خشک کردن بلوکهای تولید شده خود استفاده کنند که حتی برخی از این راه حلها ممکن است از روشهای اصولی و استاندارد تعریف شده بهتر باشند. فراموش نکنید که در هر شرایط دمایی باید مطمئن شوید اختلاف دمایی که بین لایه سطحی، هسته و محیط تولید بلوک وجود دارد، نباید بیشتر از ۲۰ درجه سانتی گراد باشد.
روش تعریف شده خشک کردن بلوک سیمانی
طبق استانداردهای تعریف شده حتماً باید پس از ریختن ملات بتن در قالبهای مورد نظر پارچه آبیاری یا آفتابگیر بر روی قالب های فولادی پیچانده شود تا کاملاً سرد شوند، پس از آن نیز سطح بتن باید در کوتاهترین زمان پوشانده شود تا حرارت آن حفظ شده و کاملاً مرطوب بماند. وقتی دمای حرارت بیشتر از ۱۰ درجه سانتی گراد باشد، نگه داری و تعمیر کردن اولیه سازه های بتن نیز آسان تر خواهد بود، چون عملیاتی های انجام شده معمولاً موجب هیدراتاسیون و همچنین حفظ سلامت خواهند شد. در طول مدت خنک و خشک شدن بتن ها مواد ذخیره آب نیز باید به طور مرتب و منظم از آب پر شوند تا به این ترتیب از نحوه مرطوب شدن دائمی آنها اطمینان حاصل شود. برای این کار نباید مدت زمان خشک شدن از ۱۴ روز کمتر باشد و بهتر است این مدت تا جایی که امکان دارد، افزایش پیدا کند.
اطمینان از کیفیت اولیه بلوک ها
هنگامی که درجه حرارت بسیار پایین است مانند زمانی که هوا زیر ۵ درجه سانتی گراد میرسد، جهت اطمینان پیدا کردن از کیفیت بلوک ها در این شرایط دمایی بسیار پایین باید یک فرایند به نام پخت بسته برای بلوک ها انجام شود و زمان خشک شدن نیز نباید از ۱۸ روز کمتر باشد. در چنین شرایطی حتماً باید مراحل تولید بلوک با دقت بالایی کنترل شود. دمای عمل آوری نیز نباید از حداقل دمای مورد نیاز کمتر باشد که این دما توسط برخی از افزودنی های بتن مشخص خواهد شد.
زمانی که دما از منفی ۵ درجه کمتر است مانند فصل سرد زمستان یا مکانهای سردسیری باید اقدامات مختلفی عایق کاری از جمله پوشش دادن با پنبه خشک انجام شود که به این ترتیب مقاومت بلوک ها نیز در برابر سرما و یخ به مقاومت بحرانی برسد. پیش از آنکه مقاومت بلوک های تولید شده به حدود ۴۰ درصد مقاومت طراحی برسد، نباید به هیچ وجه بر روی آنها قدم زد، نصب براکت قالب نیز ممنوع می باشد. حتی بلوک های مورد نظر نباید هیچ گونه عملیات ضربتی یا ضربهای ببینند.
مورد یاد شده برای آن دسته از کارگاه های توصیه می شود که نحوه تولید بلوک بر روی زمین و با استفاده از دستگاه خودرو می باشد، اما در برخی از کارخانه های اتوماتیک بلوک ها از همان ابتدای روند تولید بر روی قفسه های مخصوص چیده می شوند به این ترتیب نیازی به ملاحظات بالا نیست.
پس از ریخته شدن بتن علت اینکه بتن مورد نظر می تواند به آرامی سفت شده و به مرحله سختی مناسب برسد، در نتیجه هیدراتاسیون در داخل سیمان می باشد. این موضوع در حالی است که هیدراتاسیون نیز به شرایط رطوبتی و دمایی مناسب نیازمند است، پس جهت اطمینان یافتن از شرایط مناسب برای سخت شدن بلوک سیمانی و افزایش یافتن مقاومت بتن حتماً باید بتن پخته شود.
هدف اصلی از نگه داری کردن بتن ایجاد شرایطی است که برای هیدراتاسیون سیمان و هم چنین تسریع زمان سخت شدن بتن تعریف شده است. علاوه بر آنکه این کار جهت پیشگیری از انقباض های غیرطبیعی، ترک خوردن بتن و دیگر آسیب ها مانند قرار گرفتن در برابر سرما، وزش باد و غیره در شرایط بعد از قالبگیری می باشد.
چنانچه به دنبال خرید بلوک سبک هستید می توانید به سایت سورنا هبلکس مراجعه کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله نحوه و زمان خشک شدن بلوک سیمانی را بررسی کردیم. گفتیم که یکی از مراحل مهم در روند تولید بلوک سیمانی نحوه درست خشک کردن آنها می باشد که امروزه این کار به شیوه های مختلفی قابل انجام است. حتی گاهی اوقات برخی از تولید کنندگان روش ها و شیوه های نوینی را در این باره به کار میگیرند که به خودی خود می تواند یک روش تجربی موثر و کارآمد محسوب شود. نمونه هایی از این روش های مناسب برای خشک کردن بلوک سیمانی را توضیح دادیم. در سایت ما بیش تر با نحوه و زمان خشک شدن بلوک سیمانی آشنا شوید.