دلایل جذب آب بلوک سیمانی چیست؟
دلایل جذب آب بلوک سیمانی چیست؟ چرا بلوک سیمانی آب را در خودش جمع میکند؟ آیا راه حلی جهت پیشگیری از چنین مشکلی وجود دارد؟ از جمله دلایلی که موجب نفوذ و جذب آب در داخل بلوکهای سیمانی میشود، میزان تخلخل بالای آنها میباشد، یعنی آب یا هر گونه مایعات و سیالات رقیق به آسانی میتوانند از داخل خلل و فرج بلوکهای سیمانی به داخل آن نفوذ کنند. آشنایی داشتن با دلایل نفوذ و جذب آب در داخل بلوکهای سیمانی برای مهندسان اهمیت زیادی دارد که مطابق با آن میتوانند از نشت آب در داخل این سازه ها پیشگیری کنند، به همین دلیل راه حلهای زیادی نیز جهت این امر مطرح میکنند. در این مقاله دلایل جذب آب بلوک سیمانی و راه حلهای آن را بررسی می کنیم.
دلایل جذب آب بلوک سیمانی
گفتیم که به دلایل متعددی از جمله میزان تخلخل بسیار بالا، بلوک سیمانی میتواند مستعد نفوذ آب باشد، به این ترتیب هر گونه آب، سیالات و مایعات رقیق دیگر به آسانی میتواند از داخل بلوکها عبور کنند، اما از جمله مهمترین دلایلی که آب میتواند به داخل بلوک های سیمانی نفوذ کند، موارد زیر هستند:
پایین بودن کیفیت مواد اولیه
از مهمترین دلایلی که ممکن است موجب نفوذ آب در داخل بلوک سیمانی شود، پایین بودن کیفیت در مواد اولیه آنها میباشد، چون گاهی مواقع تولید کنندگان به دلایلی از جمله صرفهجویی اقتصادی، از مواد بیکیفیتی در تولید بلوک سیمانی استفاده میکنند که در نهایت کیفیت محصول نهایی پایین خواهد بود. همین موضوع موجب غیر منسجم بودن و ضعیف بودن بافت بلوک سیمانی می شود که نخستین و مهمترین عامل جهت نفوذ آب به داخل آن است. از همین رو لازم است که در هنگام انتخاب محل خرید بلوک سیمانی توجه و دقت لازم را داشته باشید.
نوع و اندازه سنگدانه ها
چون در تولید بسیاری از بلوکها از سنگدانهها استفاده میشود، بنابراین اندازه آنها مورد دیگری است که جذب یا عدم جذب آب در بلوکهای سیمانی را رقم میزند، یعنی هر چه که سنگدانه درشتتر باشند، به همان نسبت مقدار نفوذ آب در داخل بلوک سیمانی نیز بیشتر خواهد بود. مورد دیگر این است که اگر سنگدانههای مورد نظر حاوی کثیفی بوده و درجه بندی آنها ضعیف باشد، به این معناست که اندازه استانداردی ندارند و در نهایت موجب نابودی بلوک خواهند شد. چون سنگدانهای فاسد میزان حفرههای موجود بر روی بلوکهای سیمانی را افزایش می دهند که به دنبال آن نفوذ پذیری آب نیز افزایش می یابد.
نسبت مواد اولیه بلوک سیمانی
موضوع دیگر این است که باید حتماً در نحوه ترکیب مواد اولیه بلوک سیمانی استانداردهای لازم انجام شود و آب و سیمان پرتلند به نسبت مناسبی با یکدیگر مخلوط شوند، چون در صورت بیشتر بودن آب قطعاً نفوذ پذیری بلوک سیمانی نیز بیشتر خواهد بود. حتی رعایت نکردن نسبت و مقدار تراکم طی فرایند تولید نیز میتواند موجب نفوذپذیری بیشتر آب به داخل بلوکها شود.
عدم طی کردن مرحله عمل آوری
پس از آنکه بلوک تولید میشود، حدود یک الی سه روز زمان نیاز دارد تا در یک جو کاملاً مرطوب که دمای بالایی دارد، خشک شود. حال وقتی این مرحله طی شود، میتوانید بلوکهای سیمانی را نیز به محل پروژه مورد نظر انتقال دهید و در نهایت جهت ساخت و ساز استفاده کنید. این در حالی است که اگر این مدت زمان برای خشک شدن بلوکها در نظر گرفته نشود و به بیانی عمل آوری آنها ناقص بماند، علاوه بر آن که استحکام بلوکها را کاهش میدهد، موجب نفوذ پذیری بیشتر آنها در برابر آب خواهد شد
فراموش نکنید در شرایط آب و هوایی سرد حتماً باید این مدت زمان افزایش پیدا کند تا بلوکهای سیمانی کاملاً خشک شده و در برابر هر گونه ترک خوردگی، ضربه یا شکنندگی مقاوم شوند، چون در غیر این صورت بر روی بلوک ترکهایی به وجود میآید که به خودی خود راه جذب آب خواهد بود.
عدم انجام دادن درست فرایند پخت
اگر فرایند پخت برای بلوکهای سیمانی به درستی صورت نگیرد، در واقع یک ساختار متخلخل و لانه زنبوری بر روی آن ایجاد خواهد شد که این فرایند نفوذ آب به داخل آن را افزایش می دهد. پس سعی کنید برای پیشگیری کردن از چنین مشکلی حتماً بلوکهای مورد نظرتان را از مکانی خریداری کنید که تخصص و مهارت لازم برای تولید بلوک را دارند.
نوع مواد افزودنی
از دیگر مواردی که موجب جذب آب در داخل بلوک های سیمانی می شود، نوع و کیفیت موادی می باشد که به عنوان افزودنی در ترکیب اولیه بلوک سیمانی به کار می رود. اگر این مواد بیش از حد لزوم مورد استفاده قرار بگیرند یا اینکه منقضی شده باشند بلوک سیمانی نیز کیفیت اولیه و مرغوب خودش را از دست می دهد یا اگر این مواد به طور نادرست و با مواد نامناسبی ترکیب شوند، موجب واکنش های نامطلوب در بلوک های سیمانی می شوند که در نهایت در داخل آنها فضاهای باز زیادی ایجاد کرده و اجازه می دهند که آب به آسانی به داخل آن نفوذ کند.
پس کلیه افزودنی ها حتماً باید مطابق با نظر مهندسان و کارشناسان این حوزه انجام شود. حتی نوع و کیفیت سیمانی که در این بلوک ها استفاده می شود، نیز می تواند از دلایل نفوذ آب در داخل بلوک های سیمانی باشد و اگر تولید کننده در روند تولید بلوک های خود از سیمان بی کیفیت استفاده کند، نتیجه آن یک ساختار ضعیف و نفوذپذیر در محصول نهایی خواهد بود.
نتیجه گیری
در این مقاله دلایل جذب آب در بلوک سیمانی را بررسی کردیم. به دلایل مختلفی احتمال نفوذ آب و دیگر سیالات به داخل بلوک های سیمانی وجود دارد که همین موضوع موجب کاهش یافتن کیفیت بلوک های تولید شده و در نهایت پایین آمدن مقاومت آنها می شود. نمونه های بالا در واقع برخی از مواردی هستند که موجب افزایش یافتن نفوذ پذیری بلوک های سیمانی در برابر آب می شود و با در نظر گرفتن آن ها می توان بلوک هایی تولید کرد که نسبت به آب و هر گونه سیالات دیگری کاملاً مقاوم باشند. در سایت ما با دیگر دلایل جذب آب در بلوک سیمانی و راه های درست برطرف کردن آنها آشنا شوید.برای خرید انواع بلوک مانند بلوک سبک و بلوک هبلکس به مجموعه سورنا هبلکس مراجعه کنید.