بلوک سی ال سی یا بتن clc چیست؟
بلوک سی ال سی یا بتن clc چیست؟ آیا تاکنون نام بلوک سیالسی را شنیدهاید؟ آیا با کاربردها و موارد استفاده این نوع بلوک آشنایی دارید؟ سی ال سی مخفف کلمه بتن سبک سلولی میباشد، این نوع بتنها یا بلوکها به صورت ترکیبی از سنگدانههای ریز، مواد کفساز و برخی مواد چسبنده تولید و عرضه میشوند. ویژگی خوبی که این نوع بلوکها یا بتنها از آن برخوردار هستند، شکل متخلخل و وزن سبک آنها است، علاوه بر آنکه روکش بسیار خوب و مناسبی دارند و معمولاً نیز در سازههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، چون استفاده کردن از آنها صرفه اقتصادی دارد. در این مقاله بلوک سی ال سی یا بتن clc را معرفی می کنیم.
بلوک سی ال سی یا بتن سیالسی چیست؟
گفتیم که clc مخفف کلمه بتن سبک سلولی میباشد. این نوع از بلوک یا بتن به صورت ترکیبی از مواد چسبنده، سنگدانههای ریز و مواد کفساز تولید میشود. از ویژگیهای خوب بتن clc شکل متخلخل و وزن سبک آن است، علاوه بر آنکه این بتنها دارای روکش بسیار خوب و لبههای تیز هستند. استفاده کردن از چنین بلوکهایی صرفه اقتصادی دارد، در واقع این نوع از بلوکها جزو خانواده بلوکها یا بتنهای سبک سیمانی محسوب میشوند که دارای برخی افزودنیهای متمایز در مواد اولیه خود هستند. به دلایل زیادی امروزه سازندگان پروژههای ساختمانی ترجیح میدهند بلوک سیالسی را به جای دیگر بلوکها استفاده کنند که از جمله این دلایل وزن سبک چنین بلوکهایی میباشد، به همین دلیل جابجا کردن و به کارگیری آنها نیز آسان است.
مزیت های بلوک سی ال سی
آنچه که موجب برتری بلوک یا بتن clc نسبت به انواع دیگر بلوکها شده است، مزیت های زیر می باشد:
قابلیت و کارایی استفاده گسترده
اولین مزیت خوب بلوکهای سیالسی این است که قابلیت و کارایی استفاده در هر گونه محیطی از جمله محیطهای خشک یا مرطوب را دارند، بنابراین شما میتوانید آن را برای شرایط آب و هوایی متفاوت انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهید.
دارای ساختار ضد میکروبی
ماهیت بلوکها یا بتنهای سیالسی به صورت سیمان ـ فوم است، به همین دلیل میزان جذب رطوبت محیطی در آنها به حداقل خود رسیده است که همین موضوع موجب میشود هیچ گونه حساسیتی ایجاد نکنند، از جمله عاری از هر گونه عامل بیماریزا مانند باکتریها و قارچها باشند.
حداکثر فشردگی در ساختار بلوک
مزیت دیگر بلوکهای سیالسی این است که حداکثر فشرده سازی در آنها انجام شده است، به همین دلیل نیاز به هیچ گونه عملیات فشرده سازی مازاد ندارند، یعنی این بلوکها به صورت پیوسته و مداوم از سمت خروجی پمپ به قسمت قالب جریان پیدا میکنند تا جایی که بتوانند قالب را به طور کامل پر کنند. با توجه به این ویژگی بارز میتوان چنین بلوکهایی را تا فواصل زیاد و ارتفاعات پمپ کرد. این بلوکها با چگالی ۲۰۰ الی ۱۶۰۰ کیلوگرم در هر متر مکعب طراحی و تولید شدهاند.
تاثیرات زیست محیطی کمتر
یک ویژگی شاخص دیگر در بلوکهای سیالسی وجود دارد و آن هم تاثیرات محیطی و جانبی بسیار کمتر آنها در مقایسه با دیگر بلوکهای سیمانی میباشد، به همین دلیل است که روند استفاده از آن نیز گسترش یافته است و بیشتر افرادی که طرفدار حفاظت از محیط زیست هستند این گونه بلوکها را نسبت به انواع دیگر ترجیح میدهند، چون در تولید آن از خاکستر بادی استفاده میشود که از برخی ضایعات و مواد زاید صنعتی سازگار با زیست محیط استفاده شده است، علاوه بر آنکه پروسه تولید آن نیز در مقایسه با بلوکهای دیگر ارزانتر میباشد.
نحوه تولید بلوک clc
نحوه تولید بلوک سی ال سی به این شکل است که در ابتدا فوم با دوغاب یا ماسه بادی ترکیب میشود، پس از آن این مخلوط باید با آب و هوا در داخل یک مولد ویژه میکس کردن مخلوط و ترکیب شود. عامل فوم ساز در این فرایند قادر است که حبابهای هوا را با مقاومت و درجه پایداری بسیار بالایی در حین انجام پروسههای شیمیایی و فیزیکی بلوک مورد نظر ایجاد کند، در نهایت نیز مخلوطی که تولید و آماده شده است به داخل محل نصب بلوکها یا همان قالب پمپ خواهد شد. از آنجایی که یک ماده آبکی شکل به صورت ترکیبی از فوم آب و هوا به وجود میآید، بنابراین مخلوط تولید شده میتواند به راحتی در داخل منافذ نفوذ کرده و پف کند. پس از طی مدت زمان ۶ الی ۸ ساعته متناسب با رطوبت و دمای هوا بلوک مورد نظر شکل میگیرد، حال نوبت آن است که بلوک را از قالب خود جدا کنید. در نهایت نیز آن را به اندازههای دلخواه برش دهید. مرحله آخر در روند تولید بلوکهای سیالسی این است که این بلوکها باید در داخل تونل های بخار قرار بگیرند و به مدت یک روز در دمای ۷۰ درجه سانتی گراد نگهداری شوند تا فرایند عمل آوری آن انجام شود.
این نوع از بلوکها معمولاً دارای ابعاد ۱۵۰ در ۲۵۰ در ۵۰۰ میلی متر هستند که وزنی برابر با ۶۰۰ الی ۶۵۰ کیلوگرم در هر سانتیمتر مربع دارند. مواد اولیه که در تولید این بتن ها و یا بلوک ها استفاده می شود، نیز ماسه، سیمان، الیاف، پلی پروپیلن، فوم پروتئینه، پوکه معدنی و آب می باشد.
در واقع بلوک سی ال سی به علت مزیت های خوبی که برای آن ذکر شده است، همچنان جزو اصلی ترین و البته پرمصرف ترین مصالح ساختمانی محسوب می شود که میتواند یکی از گزینه های مناسب در روند صرفه جویی هزینه ها باشد.
نتیجه گیری
در این مقاله بلوک سی ال سی یا بتن clc را معرفی کردیم. این بلوک نوعی بلوک متخلخل است که جزو بلوک های پرمصرف در روند ساخت و ساز می باشد، چون علاوه بر آنکه عایق خوب رطوبتی و حرارتی محسوب می شود، وزن سبکی دارد و حتی قیمت آن نیز مناسب است. به همین دلیل امروزه بسیاری از سازندگان، بلوک سی ال سی را جایگزین برخی دیگر از بلوک ها کرده اند، چون با توجه به مزیت های خوبی که دارد قابل استفاده در کارهای مختلفی نیز می باشد. در سایت ما بیش تر با بلوک clc، مزیت های این نوع از بلوک سیمانی، کاربردها و موارد استفاده آن بیش تر آشنا شوید.برای خرید انواع بلوک مثل بلوک سبک می توانید به مجموعه سورنا هبلکس مراجعه کنید.